Home Assistant Yellow


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Home Assistant Yellow montert

Etter et par krasjer på Home Assistant serveren var det på tide med oppdatering til en mer stabil løsning. Den vanlige løsningen som jeg benyttet tidligere var en RaspberryPi med SD-kort som lagringsenhet,

Det ene problemet ble hastigheten på min eldre RaspberryPi var lav, men det mest kritiske er at SD-kort ikke er beregnet til denne typen konstant lese og skriving.

Løsningen jeg gikk for var en Home Assistant Yellow, som er en spesiallaget løsning for å kjøre Home Assistant. De to hovedfordelene som jeg ser, er at den er nesten plug & play, og kan lett installeres SSD disk i den. I tillegg har den innebygget Zigbee

Delene som trengs

Jeg bestilte delene fra Raspberrypi.dk. og de var:

Det er en relativt dyr løsning i forhold til en vanlig Rasperry Pi med SD-kort, men for å være ryggraden i smarthuset, er det viktig at det er stabilt over tid.

Home Assistant Yellow boksen

Boksen til Home Assistant Yellow består av selveste hovedkortet inne i et kabinett, brukerveiledning, klistermerker, kjøleribbe og nettverkskabel.

Første steget som må gjøres er å åpne kabinettet og løsne hovedkortet.

Home Assistant Yellow hovedkort

Hovedkortet er 12 cm x 12 cm. Det er tydelig merket hvor de forskjellige komponentene skal plasseres. Det er harddisk, CM4 og kjøleribbe som må monteres.

Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4)

Raspberry Pi Compute Module 4 er selveste hjernen i oppsettet. Den fungerer som en vanlig Raspberry Pi 4, men har ikke alle tilkoblingspunktene som en vanlig har, da den er designet for bruk sammens med andre spesialkort.

Tilkoblingen mellom RPi CM4 og HA Yellow er de to avlange kontaktene.

Montering av RPI CM4 på HA Yellow

RPI CM4 trykkes på plass på hovedkortet. Det må trykkes på kortet rett over kontaktene for å sikre at disse kommer skikkelig på plass. Man kjenner når disse klikker på plass.

Kortet sikres med fire av de medfølgende skruene.

Rengjør chip’ene og klistre på varmeoverføringspastaen. Den tynneste skal på den blanke. Husk å ta av den hvite beskyttelsen før neste steg.

Kjøleribbe

Kjøleribben monteres over RPI CM4 på merket plass. Klikk fast.

Harddisk

Harddisken klikkes inn i sporet sitt og skrues fast med skruen som er festet på hovedkortet. Enkelt og greit.

Ferdig

Når alle komponentene er montert og kabinettet er satt sammen igjen, er det bare å koble til strømforsyningen.

Installasjon av software

For installasjon av software, kan denne artikkelen leses

Forskjellen er at det må brukes en USB-pinne og at versjonen som skal installeres er Home Assistant Yellow som kan velges fra menyen.

For en komplett video av hele oppsettet og installasjon av software, kan denne youtube videoen anbefales.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *