Rosenkål


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

 

Rosenkal Idemar

Rosenkålen jeg dyrker frem er økologisk og av typen Rosenkål Idemar  (latins: Brassica oleracea var. Gemmifera) kjøpt hos Solhatt. Etter å ha søkt rundt på nettet, har jeg ikke funnet noe spesielt god beskrivelse av hvordan denne dyrkes frem, så planen er å legge ut litt her om mine egne erfaringer.

Rosenkål anbefales å forkultiveres i april før utplanting i mai.

 

Såing

Jeg sådde rosenkål i seks små potter med såjord som står i et såbrett med lokk. Disse står på vaskerommet i 21 grader og luftfuktighet på ca 40%.

Såingen ble gjort Tirsdag 29. mars.Såing

Spiring

Rosenkålen var den første av sortene jeg sådde til å spire. Allerede torsdag 31. mars begynte spirene å synes.

Rosenkål 1

Mandag 04 April, ser spirene slik ut. Lange og tynne. Dette tyder på at de får for lite lys. Så nå må jeg stokke om på hva som står i hvilke såbrett slik at de som skal ha mye lys kan stå ved siden av andre som trenger det.

20160404_211446195_iOS

Har montert en LED lampe over rosenkålen som går på timer. 14 timer lys står den på nå. Blir interessant å se hvordan Rosenkålen liker dette. Måtte finne frem en svart kasse å sette de i, siden jeg ikke hadde flere såbrett.2 kommentarer til “Rosenkål

    1. Hei!

      Jeg klarte dessverre å ta liv av rosenkålene mine i forbindelse med at jeg var bortreist på jobb, så jeg fikk ikke plantet de ut. Kan fint bruke hønsegjødsel, eller annen gjødsel med mye nitrogen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *