Rosenkål


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

 

Rosenkålen jeg dyrker frem er økologisk og av typen Rosenkål Idemar  (latins: Brassica oleracea var. Gemmifera) kjøpt hos Solhatt. Etter å ha søkt rundt på nettet, har jeg ikke funnet noe spesielt god beskrivelse av hvordan denne dyrkes frem, så planen er å legge ut litt her om mine egne erfaringer.

Rosenkål anbefales å forkultiveres i april før utplanting i mai.

 

Såing

Jeg sådde rosenkål i seks små potter med såjord som står i et såbrett med lokk. Disse står på vaskerommet i 21 grader og luftfuktighet på ca 40%.

Såingen ble gjort Tirsdag 29. mars.Såing

Spiring

Rosenkålen var den første av sortene jeg sådde til å spire. Allerede torsdag 31. mars begynte spirene å synes.

Mandag 04 April, ser spirene slik ut. Lange og tynne. Dette tyder på at de får for lite lys. Så nå må jeg stokke om på hva som står i hvilke såbrett slik at de som skal ha mye lys kan stå ved siden av andre som trenger det.

Har montert en LED lampe over rosenkålen som går på timer. 14 timer lys står den på nå. Blir interessant å se hvordan Rosenkålen liker dette. Måtte finne frem en svart kasse å sette de i, siden jeg ikke hadde flere såbrett.2 kommentarer til “Rosenkål

    1. Hei!

      Jeg klarte dessverre å ta liv av rosenkålene mine i forbindelse med at jeg var bortreist på jobb, så jeg fikk ikke plantet de ut. Kan fint bruke hønsegjødsel, eller annen gjødsel med mye nitrogen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *