Enkel meisekasse / fuglekasse


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Siden våren nå har kommet, er det på tide å bygge fuglekasser til våre flygende venner. Jeg har så langt i år laget både en flaggermuskasse og to humlekasser.

Generelle mål til kassen har jeg funnet Fuglekasse opphengtMiljølære.no. Selveste designen er et resultat over hvilke materialer jeg hadde liggende og bilder på google. Det som jeg ser på en fordel med denne kassen, er at den er lett å rengjøre når sesongen er ferdig. Lokket er fast, men hele fremsiden kan vippes opp slik det er enkelt å komme til i bunn av kassen.

Byggebeskrivelse:

Plankene er grovt kappet. Dersom man ikke har en bordsag, kan med fordel skråskjæringen gjøres nå i henhold til tegningen.

Her er sidene og bunn skrudd sammen. Legg merke til at bunnen er trukket 1 cm opp. Dette er for at det skal være lett å vippe fremsiden ved renhold.  Her er fremsiden montert med en skrue på hver side ved toppen.

På bordsagen bruker jeg en justerbar vinkel for å få riktig takvinkel. Vinkelen på taket er 30°.Her er kassen ferdig skråkappet. Sagbladet mitt var ikke stort nok, så måtte kappe litt for hånd på midten. Derfor det lille hakket på midten, men det har ingen praktisk betydning. Taket er skrudd på. Taket er også kappet i 30°.

To strøk maling i samme farge som huset – Espresso. Her på bilde kan man se hvordan kassen kan åpnes. Hullet er boret med en hullsag på 28mm for å passe til meisene (bortsett fra kjøttmeis som trenger 32mm) Her ser man øyeskruen jeg har brukt for å låse fremsiden på kassen fra å bli åpnet. Årsaken til det er brukt en øyeskru, er at det skal være enkelt å skru opp når man står i toppen av stigen. Her er kassen hengt opp på husveggen, og klar til innflytting.

Tegninger kommer om noen dager 🙂

 


 

 

Dersom du heller ønsker å kjøpe slike kasser ferdig, selges tilsvarende hos VidaXL (annonselenke)Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *