Få liv i eldre Tacx sykkelrulle


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Dersom du har en eldre Tacx sykkelrulle som har vært brukt til interaktiv sykling, er det veldig sannsynlig at den ikke virker lenger.

Utviklingen av Tacx Training Software 4 (TTS4) ble avsluttet i 2019, og i 2020 var det ikke lenger mulig å aktivere softwaren dersom den måtte installeres på nytt. (Link tll Garmins side). Garming/ Tacx har utviklet en ny software som heter Tacx Training App and Tacx Desktop app. Denne er kompatibel med nyere Tacx ruller som har støtte for bluetooth.

Min rulle, som er en Tacx Flow Multiplayer med elektromagnetisk brems T1901 , kontrollenhet T1932 Fortius og T1905 Styreenhehet. Denne har ikke mulighet til å koble opp med den nye appen. Men heldigvis finnes det en relativ enkel løsning for å få denne til å virke med blant annet Zwift

FortiusANT

Løsningen for å få rullen online heter FortiusANT. Dette er et gratis program som noen har utviklet for å støtte eldre Tacx ruller. Det kan lastes ned gratis på github.

Jeg anbefaler å installere dette på en RasberryPi (RPI)da den er billig og liten. I tillegg har den støtte for Bluetooth slik det er enkelt å koble den opp mot en AppleTV dersom man skal bruke Zwift.

Så det man trenger for å komme igang er en RPI, et minnekort og en strømforsyning.

Installasjonen er veldig bra beskrevet i brukermanualen som du finner her. Der er beskrevet hvordan det skal installeres på flere operativsystem, blant annet Windows og RaspberryPi.

Jeg gjentar ikke alle stegene her, men det er en ting å passe på. Når Raspberry Pi OS skal installeres, må «Legacy» versjonen benyttes.

Når alle stegene er fullført, er det bare å koble sykkelrullen og en skjerm til Raspberry’en så er man igang.

I Zwift kommer alternativet FortiusANT opp som et valg når man velger sensorer. Zwift styrer da rullen slik at belastningen blir som ønsket. Den eneste utfordringen jeg har hatt, er at rullen ikke klarer å ha veldig lav belastning.

Styreenheten til rullen kan benyttes for å redusere eller øke motstand.Én kommentar til “Få liv i eldre Tacx sykkelrulle

  1. Dette var supert! Har lest noen utenlandske sider som beskriver noe lignende, men ikke sett noen på norsk. Må hjem og sjekke om deine komponenter stemmer med mine, for er så mange varianter av de Flow-rullene og styreenhetene.
    Eneste kjedelige er at om dette virker så har eg ingen unnskyldning for ikke å rulle litt hjemme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *