Gardena og Home Assistant integrasjon


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Når man har et smarthus er det veldig kjekt å få lagt til nye duppedingser. Etter å ha installert en Gardena Smart Sileno City 500 til å klippe plenen, er det på sin plass å få den integrert.

Det viser seg at det ikke er helt rett frem å få den integrert da det ikke er en «offisiell» add-on til Gardena.

Men som det meste av utstyr som er koblet til nett, er det noen andre som har fundert på det samme og kommet opp med en løsning.

Forarbeid

Denne gjennomgangen forutsetter at du allerede har Home Assistant installert og oppe å kjører. Dersom du ikke har det, kan du lese denne artikkelen: Installasjon av Home Assistant på Raspberry Pi

En annen forutsetninger at du har HACS installert. Les mer om installasjon av HACS her

Opprette tilgang

Det første som må gjøres er å logge inn på utviklersiden til Husqvarna, som også er Gardena. Link til siden er her: https://developer.husqvarnagroup.cloud/

Skriv inn ditt brukernavn og passord. Dette er likt det som er brukt i Gardena Appen

Trykk Authorize

Når du er innlogget trykker du på New Application. Gi den et navn, slik som i mitt tilfelle er det HusHageHobby. Beskrivelsen er valgfri.

Redirect URLs er adressen til Home Assistant: https://hushagehobby.duckdns.org:8123/auth/external/callback

Trykk så Create

De kodene som kommer opp, skal benyttes senere i installasjonen.

Installasjon av Gardena Integrasjon

Under menyen HACS trykker du på Integrations

Velg +Explore & Download Repositiories

Søk etter gardena, da skal Gardena Smart System komme opp. Klikk på navnet.

For å installere er det bare å klikke «Download this repository with Hacs»

Anbefaler å vege den siste versjonen. Det er også mulig å installera Beta versjon ved å klikke av for det. Trykk så Download.

Det kommer opp spørsmål om å legge inn Applicaton Key og Applications Secret. Disse var det som man fikk på utviklersiden til Husqvarna. Trykk på Submit når disse er lagt inn.

Når installasjonen er ferdig, kommer det opp varsel om at Home Assistant må startes på nytt. Restart finner man under innstillinger > system og deretter Restart oppe i høyre hjørne.

Når Home Assistant er ferdig startet på nytt, vil Sileno komme under Devices and Services. Velg område og trykk Finish

Når alt er ferdig installert, er det 3 entities som er tilgjengelig. Sensoren som heter binary.gardena_smart_system_connection viser om det er kontakt med gateway. Her er det Connected og Disconnected som er status.

vacuum.sileno er operasjon av selveste klipperen. Klipperen er bruker biblioteket til robotstøvsugere. Det er flere attributter som er tilgjengelig.

sensor.sileno_battery_level er informasjon om status på batteri. Her er også en del under attributter tilgjengelig.

Det kommer en egen artikkel om hvordan Lovlace kan settes opp for robotklipperen, men inntil da vil jeg anbefale å bruke Simple Vacuum Card som finnes i HACS under Front End.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *