Avokadostein spiring – få den til å spire


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Avokadoplante 78 dager

Å få en avokadostein til å spire er enkelt. Den trenger kun vann og luft.

Veldig mange spirer avokadosteinen ved hjelp av tannpirkere og et glass med vann. Bakdelen med denne måten er at man må passe på vannivået daglig.

Jeg kom over to smarte løsninger på problemet med vannivå, og den ene måten er å benytte en «Avokadobåt» slik som jeg har skrevet om i dette innlegget – Avokado stein til spiring

Den andre metoden, som jeg bruker her, er et 3D printet stativ som holder en flaske for automatisk etterfylling av vann. Sjekk her på Thingiverse for 3D-modell

Dag – 0

Steinen er tatt ut av en avokado, og skylt godt av for å få vekk eventuelt fruktkjøtt. I tillegg er mesteparten av det brune belegget skrapt vekk. Det er en fordel at mesteparten av det brune er borte, da det har en tendens til å mygle.

Den butte enden på steinen skal ned i vannet. Vannflasken holder et konstant vannivå.

Dag 10

Steinen har sprukket og en liten rotspire er kommet til syne. Vær forsiktig med roten da den tåler veldig lite i denne fasen.

Dag 27

Roten har blitt betraktelig mye lenger. Pass på! Roten tåler lite før den knekker!

Dag 60

Avokadostein har nå spiret og flere blader har utviklet seg. Merker at planten har begynt å «drikke» mer vann. Man kan se fra dag til dag at nivået i flasken synker.

Dag 78

Avokadoplante 78 dager

Planten har blitt større, og nå er det på tide å plante den over i jord.

Roten til avokadoplanten har blitt kraftigere og har utviklet flere siderøtter. Det er kommet noen hvite klumper på røttene som jeg ikke er helt sikker på hva er. Har heller ikke funnet noen god forklaring på nettet. Trolig en form for sopp.

Det er en fordel å rotere steinen i holderen jevnlig, slik at stammen vokser jevnere. Det er naturlig at bladene vil vri seg mot den sterkeste lyskilden.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *