Damfilter og pumpe


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Damfilter 1

I dag fikk jeg levert damfilter og dampumpe på døren. Jeg bestilte den for litt over en uke siden fra VidaXl.no Filter og pumpe er beregnet til en dam på 9000 liter uten fisk, eventuelt 4500 liter med fisk. Min dam blir ca 2500 liter. Link til produktet her

Slik monteres damfilteret og pumpen sammen:

Alltid spennende å åpne en kasse med nytt utstyr, og se hvor mange deler det er.

Mange deler som skal settes sammen. Enkel bruksanvisning følger med. 1 bruksanvisning for filteret, 1 for UV lyset og 1 til pumpa.

En del koblinger skal skrues fast til boksen. Husk pakninger! De to ventilene skal monteres på hver side på bunn, og den rette koblingen er ut fra filteret. T-koblinen skal ikke brukes i dette tilfelle.

Den første ventilen installert. PS! Slik den står nå er den åpen, og jeg glemte å stenge de før jeg fylle på med vann…

De forskjellige filtermaterialene legges i filter poser.

De to svarte skumfilteret settes inn i sporet sitt. Plastskille settes inn i sporet sitt, og den posen med plastbitene legges på bunn.

Posen med den groveste steinen legges oppå plastbiteneSmåsteinen oppå der.

Det blå skummet plasseres oppå filterposene.

UV-filteret skal monteres i lokket på filteret. Det er inn her vannet fra pumpen blir tilført.

Plastdekselet må trekkes av i bakkant. Under der er det tre stjerneskruer som må løsnes.UV pæren stikkes inn som en vanlig lyspære, før den settes inn og skrues fast igjen.

Koblingsboksen skrues fast til filterlokket med to skruer diagonalt.Lokket skrues fast fra undersiden med to skruer. Så selveste UV filteret er ikke skrudd fast, men holdes på plass av lokket som er fastskrudd.

 Pumpen er veldig rett frem og montere. Der skal kun albu og slangetilkobling monteres.Slangekobling på kappes til riktig diameter. Tre inn på slangen for å se hvor det må kappes. Med baufil går dette lett. Slangene skrus fast med medfølgende slangeklemmer.

Fant en video på Youtube som viser hele installasjonen:

Legger ved flere bilder når filteret mer montert ved hagedammen!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *