Gang – 21. Februar 2016


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Da var tiden kommet for å komme igang med oppussing av gangen. Veggen mot kjøkkenet ble delvis revet når jeg skulle pusse opp kjøkkenet, og noe vegg ble revet under arbeidet med stuen.

Torsdag be20160218_191819680_iOSgynte jeg for alvor på gangen med å rive det plass bygde garderobeskapet.  Typisk å glemme å ta et bilde før jeg begynte, men her har jeg bare fått fjernet noen få planker.

Når selveste skapet var ute, kom det til syne at det ikke var satt inn takplate i taket akkurat hvor skapet har stått. Det samme gjelder veggen..

Koblingsboksen til utelyset må også flyttes, og tanken er at den flyttes inn i veggen ved siden av døren. I boksen blir det da kobling for utelyset, samt KNX bryter.

Har også tenkt litt på om jeg skal borre gjennom murveggen og sette inn en boks, slik at jeg kan montere en RFID-leser for adgangskontroll på døren 🙂

Har også en del andre alternativer under vurdering når det gjelder adgangskontroll, og det er:

  • Nordans smartdør, men denne er tydeligvis ikke i produksjon enda. Står fortsatt at den skal være klar for levering fra fabrikk våren 2015. Og det er ett år siden…. dårlig tegn.
  • Alternativt er det Yale Doorman. Det er et noe enklere system, men kanskje det som er mest realistisk.

En slik løsning med kodelås/RFID er avhengighetsskapende, og vi har nå hatt det i et par år. Har en Samsung dørlås, men den er litt for mye styr å montere da den ikke passer inn i standard norske dører. Ser ikke helt for meg å begynne å borre og hugge ut i ei helt ny dør.

Veggpanelet i gangen har nå blitt tatt ned på to av veggene. Planen er å la de to resterende veggene og taket forblir slik det er, men at det monteres rehab gips utpå.

Der hvor panelet er fjernet skal veggene lektes ut med lekter for at veggen skal bli rett og at det skal bli plass til 70mm isolasjon.

Det skal også trekkes opp en del nye stikkontakter og uttak til til sentralstøvsuger.

 

Parketten var heldigvis lett å ta opp. Den var hverken limt eller spikret. På pappen var det noen gamle notater med mål fra når parketten ble lagt.

 

Gammel moro kom til syne når pappen ble fjernet. Restene fra et gammelt vegg til vegg teppe. Hadde det ikke vært for at det kommer til å ta noen uker før jeg får lagt nytt gulv, hadde jeg latt det være. Problemet er når man går på det, blir det som et fint gult støv.  Fikk vel mye erfaring fra dette når jeg pusset opp kjellerstua for noen år siden.

Den mest effektive måten å få dette opp på, er med en sparkelspade. Det som også er litt moro å se, er hvor det har vært mye gangtrafikk er alt støvet bort.

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *