Gardena Sileno Smart City 500


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Da var ny robotgressklipper installert og prøvekjørt! Det endte med en Gardena Sileno Smart City 500. Det er en liten tass i forhold til min gamle Robomow MS1000.

Utvilsomt kommer den til å måtte kjøre mange flere timer for å dekke det samme arealet, men til gjengjeld er den så godt som lydløs.

Klipperen ble kjøpt til en god pris hos ProShop alternativt kan den kjøpes hos Roboteksperten (annonselenker)

Hvorfor Gardena Smart Sileno City

Valget falt på akkurat Gardena Smart Sileno City 500 fordi den størrelsesmessig passer til min plen. Størrelsen på plenen ble målt ved hjelp av flyfoto og arealmåling på Finn.no. Arealet på min plen er ca 280m2, men det anbefales å velge en klipper som takler mer.

Slik jeg ser det er det en fordel å velge Smart-modellen fremfor den uten Smart. Forskjellen er at Smart kobles til Smartsystemet til Gardena, mens den uten er avhengig av bluetooth avstand fra mobilen. Les mer om Smart systemet hos Gardena.

Klipperen jeg kjøpte mangler LONA funksjonen, men det ble valgtvekk på grunn av en veldig høy pris (5000kr ekstra).

Robotklipperen

Klipperen kom i en håndterbar kasse som var enkel å bære. Heldigvis liten og lett klipper.

I lokket på kassen er malen som skal benyttes til å legge ned kantledning. Verdt å merke seg slik den ikke blir kastet med esken.

Alt tilbehøret ligger lett oversiktlig i toppen av kassen.

Klipper og basestasjon ligger under alt tilbehøret.

Delene

Gardena Smart Router

Gardena Smart routeren er veldig lett å sette opp. Det anbefales at den kobles til husets internett med kabel under konfigureringen, mens senere kan den gå på WiFi. For å konfigurere må du ha installer Gardena appen på mobiltelefonen.

Delene

Delene på bildet er plugger til grensekable, unbrako for jordskurer, jordskruer, strømkabel til basestasjon, skjøtekoblinger og tilkoblinger mellom basestasjon og grensekabel.

Basestasjon

Basestasjonen består av to deler. Disse klikkes enkelt sammen. Ved hjelp av de tilhørende skruene, skrus den fast til plenen.

I forhold til Robomow må basestasjonen ha en annen plassering. Gardenas basestasjon kan ikke stå i et hjørne slik som Robomow.

Anbefaler å fjerne gress under og rundt hvor basestasjon skal stå. Klipperen klarer ikke å klippe tett nok opp til basestasjon.

Grensekabel

Grensekabelen legges på lik måte som alle andre robotklippere. Her er det bare å bruke nok plugger slik kabelen ligger godt ned til jorden. Kan anbefale å klippe gresset kortest mulig langs kanten før kabelen legges.

Avstanden er ikke den samme som hos Robomow, så jeg måtte legge ny kabel rundt hele plenen. Å ta opp den gamle er så godt som umulig.

Avstandene som jeg har brukt er 10 cm fra kant hvor klipperen kan gå over, og 30 cm fra busker og 35 cm fra murvegg.

Det var ikke nok plugger for å legge ned hele grensekabelen. For å slippe å kjøpe flere, brukte jeg spade for å lage spor hvor den kunne trykkes ned. Fungerte helt strålende!

Et annet triks, om noe farligere, er å bruke vinkelsliper, sirkelsag eller kantklipper. Disse variantene må brukes med varsomhet og verneutstyr.

Når kabelen er lagt ned, presses koblingene på i enden før de festes på basestasjon. Dette er nok det jeg er minst fornøyd med. Her kunne de funnet en mye bedre løsning!

Dersom alt er koblet riktig, vil det lyse et grønt lys,

Oppsett

For å sette opp klipperen er det enkelt og greit bare å trykke seg gjennom spørsmålene som kommer opp.

For å legge klipperen til i Smartsystemet, er det bare å starte appen og velge inkluder produkt. Det tok litt tid å sette opp klipperen, pga det var en Firmware oppdatering som måtte installeres. Dette tok kanskje 30 min.

Installasjonsvideo

Gardena har gjort en kjempejobb med å lage videoer som viser hvordan dette skal gjøres

Unboxing

Basestasjon

Grensekabel

Tilkobling basestasjon

Første klipp2 kommentarer til “Gardena Sileno Smart City 500

  1. Etter å ha kjørt Sileno noen mnd nå, hvilke erfaringer har du? Jeg har ca 550 kvm plen. Vurderer en litt større Sileno for dette formålet men også en Robomow RK1000. Jeg har en liten skråning hvor det er knekk. Denne knekken hadde den forrige WorxL1500 store problemer med mens den aller første Bosch Indego taklet knekken fint.

    1. Har gode erfaringer med Sileno’en så langt. Har vært driftsikker, og dersom det har vært noe, har jeg fått push-varsel på mobiltelefon. Det som jeg ikke synes er bra med klipperen, i forhold til min gamle Robomow, er kantklippingen. Robomow gikk en runde rundt hele plenen å klippet kanter, men det gjør ikke Gardenaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *