Hagedammen nesten ferdig


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Hagedammen 1Det har den siste uken vært tungt arbeid med hagedammen. 6-7 m3 med jord har blitt fyllt på rundt dammen, så det var herlig med 2 døgn på jobbreise 🙂

Det gjenstår litt arbeid på selveste dammen med kantene på de horisontale bordene, i tillegg til å olje treverket. På huset til filteret skal det lages tak med solcellepanel, men det får komme etter hvert.

 

Alt av treverk og mur som ligger under bakkenivå er kledd med svart knotteplast. Dette har jeg gjort for å slippe at jordvann trekker mellom steinene og for å forhindre at treverket skal råtne.

I tillegg har jeg lagt ned vannrør for vanningsanlegger og plastrør for å trekke ledninger i.

Trekassen som står ved siden av dammen er en kasse til filter og diverse tekniske løsninger. Tegninger og byggeinstruksjoner finnes her: Kasse til filter og teknisk utstyr

Når den første siden var fyllt opp med jord, klarte jeg ikke å vente med å plante jordskokk og bondebønner. Dette kan leses mer om her: Jordskokken i jorden og Bondebønner / Hestebønner i jorden

Den andre siden var noe tyngre å fylle med jord, da det var mindre jord der fra før- Skulle gjenre ha telt antall trillebårlass. men det gjemte jeg.

For å få det noen lunde beint, brukte jeg et langt bord til å skrape vekk jorden hvor det var for mye. Regner med at dette må gjøres på nytt etter første nedbør.

Filterenheten har fått plass i huset sammen med et batteri. Her blir det solcelle lader, bryterpanel til vanningsanlegg og lysstyring.

Test av pop-up spreder etter omkobling av bryterpanel.

Fått lagt på barkduk på den siden hvor det ikke skal dyrkes mat. Så planen i morgen er å få kjøpt bark og blomster til å dekke barkduken.

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *