Spiler til rekkverk – 22. Mars 2016


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Det gikk ikke så bra med megleren jeg limte i går. De to plankene hadde vridd seg, og tvingene klarte tydeligvis ikke å holde dette på plass.

Megler

Så denne megleren blir kassert uten at jeg prøver å fikse den.

Et problem med å høvle til plankene er at det blir veldig mye trespon. Støvsugeren ble full på et blunk. Etter å ha vridd hjernen litt, kom jeg opp men en plan om å lage en ekstra beholder for å samle opp sponet før støvsugeren.Tom kasse

Denne kassen skal bli oppsamleren før støvsugeren.

Borring hull i kasse

To hull med hullsagen. Ett hull til støvsugerslangen inn og et til ut. Trykte litt for hardt her på første hullet, slik at lokket sprakk litt. Gikk bedre på hull to når jeg ikke presset.

Slanger koblet tilHer er slangene koblet til. Den til venstre går til støvsugeren, og den andre til høvelen

Full kasseEtter en del fresing, var kassen helt full. Den virket ikke helt optimalt, men helt ok. Noe spon havnet i støvsugeren, men det meste ble igjen i kassen.

Kassen gir litt etter når det er mye spon som suges inn, og noe falsk luft kommer til i overgangen mellom lokk og kasse. Trenger nok noe avstiving. Det bør også monteres inn noe for å endre luftstrømmen, slik at ikke så mye havner inn i støvsugeren.  Får ta igjen dette senere.

Spiler til trapp

F16030501 - Spile

Når det gjelder spilene til trappen, tenkte jeg å lage dette av noen 2″4″, og høvle disse til rett dimensjon.

Klyving

Første steg er å klyve planken i to, og gjøres klar til høvling. De bitene med de styggeste kvistene blir kassert.

20160321_183459260_iOS

Emnene er klar til fresing.

20160322_201531019_iOS

Underveis i høvlingen. Alle måtte tas flere ganger i høvelen. I ettertid ser jeg at det hadde vært fornuftig å bruke bordsagen for å klyve til slik at det ikke er så mye å høvle. Det hadde tatt en del kortere tid.

20160322_212528240_iOSAlle spilene kappes i lik lengde. Utrolig greit med sagbordet som kan justeres slik at det er bare å legge spilen bort til stoppen, og kappe i vei uten å måtte måle hver gang.

20160322_213750484_iOSHer er alle spilene ferdig kappet. Noen av disse må nok kasseres på grunn av at de er blitt skeive og kvister som har hull/hakk. Mulig noe kan fikses med sparkel. Målene på spilene ble 40.85mm, og det må anses å være akseptabelt.

Målinnstillingen på tykkelseshøvelen er noen millimeter feil, så det bør man merke seg. En runde på sveiva tilsvarer ca 2 mm.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *