TDS måler – 14. september 2015


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Jeg kjøpte en TDS måler  for noen måneder siden for å måle næringsinnholdet i vannet. De selger de blant annet hos DealExtreme (annonselenke) for litt over 100 kr inkludert frakt.

TDS

En TDS måler ledeevnen til vann, og jo mer næring som det er i vannet, desto bedre ledeevne har vannet. Her hjemme i Stavanger måler jeg ca 60 ppm.

Jeg fant en bra oversiktlig side med næringsbehovet  til forskjellige vekster – Hydro Home Systems. På denne siden står næringsbehovet i forskjellige måleenheter og hvilke PH verdi vannet bør ha.

TDS brukes primært i USA, mens i Europa brukes vanligvis EC. EC står for Electro-Conductivity. TDS betyr Total Dissolved Solids. Det som er veldig viktig når man bruker TDS, er at det er forskjellige måter å beregne TDS. Den ene måten er i forhold til NaCl Conversion (1,0 EC = 500 ppm TDS) og den andre er 442 Conversion. (1,0 EC = 700 ppm TDS).

Min TDS måler er er i forhold til  NaCl Conversion, og Hydro Home Systems oppgir TDS i forhold til 442 Conversion. Dette medførte til jeg fant ut det var forskjell på TDS, at mine planter fikk for mye næring. Så nå bruker jeg enkelt og greit EC som referanse og ganger med 500.

Mer info kan finnes på Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/TDS_meter

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *