Tredekke på terrassen


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Reklame: Innlegget inneholder annonselenker

Så er det kommet til det viktigste på terrassen, nemlig terrassedekke. Det var den desidert vanskeligste avgjørelsen å ta – hvilken tresort, hvilken bredde, mønster, tykkelse og innfestning.

Det endelige valget falt ned på 145 x 28mm trykkimpregnert furu lagt med en ramme rundt festet med CAMO terrasseskruer

Jeg brukte en del til på å tegne opp hvordan dekke skulle legges, slik at bjelkene ble lagt på riktig plass og at mengden terrassebord skulle være lett å beregne. Terrassebordene endte jeg opp med å kjøpe på Coop, hovedsakelig fordi de selges i faste lengder på 5,4 meter. Dette gjorde at jeg slapp å få kapp midt i terrassen. Mer om grunnarbeidet kan leses her


Terrassedekke er tegnet opp i Fusion360

Før jeg kom frem til terrassebordene som ble valgt vurderte jeg disse og det er en stor prisforskjell. Det nok litt urettferdig ovenfor tresortene å bli sammenlignet med vanlig trykkimpregnert furu, så det er viktig å huske at de har en del viktige egenskaper som kanskje forsvarer den høyere prisen.

Sedertre 690 kr m2
Cumaru 730 kr m2
Teak 1400 kr m2
IPE 1250 kr m2
Sapelli 700 kr m2
Jaran  1040 kr m2
Furu Imp 145×28 85 kr m2
Furu Imp 120 x 28 95 kr m2
Furu Imp 95×21 70 kr m2

Fordelen med de «hardwood» typene er at de er tettvokste og er «evigvarende» fra naturens side. Flere av typene tåler å stå ubehandlet , samtidig som de får en fin farge.

Årsaken til jeg bestemte meg for Impregnert Furu 145 x 28 var en blanding mellom tilgjengelighet og pris. For min del er det veldig enkelt å bare svinge nedom Coop Bygg å kjøpe noe ekstra, enn å få det levert fra Østlandet. Jeg må heller leve med å måtte beise terrassen en gang i året.

Innfestingen som ble valgt, CAMO, er en genial måte å feste bordene nesten uten at det synes. Se video fra jeg skrudde fast et bord:

Jeg tror ikke det tar noe spesielt lenger tid en tradisjonell innfesting, da man samtidig får en jevn avstand mellom bordene når man skrur fast.


Er her i full gang med leggingen. Et tips er å måle avstanden fra første bord til siste med jevne mellomrom slik at det ikke blir skeivt. Alle bordene er ikke 100% like brede. Jeg har lagt de med 1,6mm mellomrom. (De tørker så mellomrommet øker noen millimeter)

Siden alle bordene jeg la var på 5,4 meter, må jeg kappe alle bordene som er legt. Krittsnor er et godt hjelpemiddel for å merke opp hvor kuttet skal være. Et terrassebord ble skruddfast som støtte til sirkelsagen.


Her er rammen kommet på plass, og solstolene er på plass.

Terrassebordene kan for eksempel kjøpes her hos Byggmax (annonselenke)

Les mer om terrassen her:Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *