Dam / fontene prosjekt – 9. Mai 2016


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Inneholder annonselenker

De siste ukene har jeg planlagt og begynt på mitt damprosjekt. Opprinnelig skulle det bare bli en kubbemur med blomsterbed og noen busker, men så bikket det mer og mer over til å bli en dam i flere etasjer, med fontene og vannfall.

Selveste kubbemuren begynte jeg på i fjor høst, og har fortsatt nå i år.

Damprosjekt 1Til den nederste dammen skal jeg bruke en vanntank på ca 1200 liter. Opprinnelig var den tenkt til å samle regnvann, men tenker at den vil duge som dam om man kutter toppen av den. Målene er 50 x 100 x 200 cm.

Manuelt arbeid for å grave ut hullet hvor tanken skal plasseres.

For noen år siden kjøpte jeg ei blandemaskin (eller reie som det heter i Stavanger). Synes størrelsen er helt perfekt. Den tak akkurat en sekk av gangen og ikke tar for stor plass.

 Kubbemuren støyper jeg fast på baksiden på den nederste raden. La inn armering i støypen. Regner med at dette holder, siden det ikke blir så høy mur. Muren står på 25 cm singel som er komprimert.

 Før jeg kjørte på med singel la jeg ut en duk, slik at singelen ikke skal blande seg med jorden.Så en runde med min Scheppach hoppetusse/platevibrator. Kjøpte den i fjor før jeg skulle legge noe belggningsstein. Angrer ikke ett sekund på jeg kjøpte i forhold til å leie.

 Tanken har kommet på plass. Et forsøk på å vatre den opp, men det var ikke så lett når tanken er buet og skeiv. Får satse på å kappe den i vater.

Får håpe den er vanntett 🙂

 Den grønne duken mot muren er rester av parkettunderlag til bruk mot betong. Tenkte det var greit å få brukt det opp. Mellom underlaget og tanken fyller jeg på med småsingel for god drenering.Teglstein fra den gamle peisen på stue brukes som fyllmasse før det fyller på med småsingel.

I kveld fikk jeg også bestilt noe av utstyret til dammen.

Dette bestilte jeg på VidaXL:

 

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *