Hjemmelaget fuglebrett med lys i gjennomsiktig akryl


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Fuglebrett akryl lys 1Det har begynt å nærme seg vinter i Stavanger og småfuglene trenger mat.

I fjor kjøpte jeg et fuglebrett for å mate fuglene I, men det fallt fra hverandre etter noen måneder med vestlandsvær. Det var laget i en form for kryssfineer.

Ideen med dette fuglebrettet er at det skal tåle mye regn og synes godt fra inne. For at verandaen ikke skal bli fyllt opp med vann, er det lagt inn godt med drenering rundt hele huset.

Første delene er kappet ut og klar til å settes sammen. Alle delene er laget i 3mm akryl. Det som er blått er bare en beskyttelsesfilm. Hullene som ser ut som en C, er for å henge opp kuler med mat i. De lange smale strekene er for drenering.

Jeg har brukt laser for å kutte ut delene, men det burde gå fint med sag også. Laseren er en hjemmelaget 40 w CO2 laser.

Delene blir limt sammen med en lim som er beregnet for å lime plast. Maskeringstape er brukt for å holde delene på plass mens limen tørker.

Her er alle delene limt sammen. Den eneste delen som ikke er limt fast, er det ene taket. Det skal brukes til å fylle på mat. Det er såpass god passform at jeg tror at det holder seg godt på plass uten å festes noe mer.

Diodene er limt fast og ledningene loddet på. Det er 8 dioder, en motstand og ett 9V batteri som driver dette.

Brettet er festet på en stang med en skru i midten og klar til å fylles med mat.

Fuglebrett akryl lys 1Maten er kommet oppi, så nå er det bare å vente på fuglene 🙂

 Lyser godt selv når det er lust ute.

Dersom du ønsker å lage en slik selv og ønsker tegninger er det bare å ta kontakt! Samme gjelder om du ønsker å kjøpe ferdig utskåret deler i 3mm akryl.  Ønsker du å kjøpe, se her

Versjon med blått lys:

Fuglebrett med blått lys


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *