Installasjon av digital dørlås på sykkelboden


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker


Enhver sykkelbod fortjener en god lås. Mitt valg endte på en Samsung Azure SHS-2920 som jeg bestilte fra AliExpress (Annonselenke). Har ikke funnet den tilsalgs i Norge enda, men har hatt en lik nå i bruk i 3 år, og er kjempefornøyd. Denne låsen støtter både RFID og kode. Det følger med to RFID brikker. Siden bruksansvisningen er på koreansk har jeg lagt med en bildeserie her hvordan den installeres.


Fra jeg bestilte den på nett til den ble levert på døren tok det 9 dager.

Låsen består av tre hoveddeler. Ett trykkpanel, låsebolt/styreenhet og sluttstykke.

En mal er til god hjelp for å finne riktig plassering på hullet som skal bores i døren. I følge malen skal hullet som bores være 32mm, men jeg hadde kun en hullsag på 35mm og det fungerte helt fint!


Metallplaten bak på styreenheten skrues fast over hullet med 5 medfølgende skruer. Bruk malen for å se avstand til karmen.

Kabelen fra touchepanelet stikkes gjennom hullet og gjennom stålplaten. Touchpanelet skrus fast med to lange bolter. I mitt tilfelle var ikke de medfølgende boltene lange nok så jeg brukte en gjengestang (M5) for å få den lengden jeg ønsket.

Her er gjengestengene kuttet til passelig lengde.

Kabel stikkes på plass i kontakt. Hvit prikk indikerer hvilke side som skal frem.


Sttyringen skrus fast og batteri settes inn. Den runde knappen under batteridekselet trykkes inn for å velge kode, og eventuelt programmere RFID kort.
Voila – Da var enheten installert og klar til bruk.

Noe som er uklart? Skriv gjerne spørsmål i kommentarfeltet!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *