Sparkesykkelstativ


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Det er vel ikke bare i vår innkjørsel at sparkesyklene har ligget i en haug.  Så for å få litt orden i den nye sykkelboden måtte vi lage et sparkesykkelstativ. 

Google har svar på det meste, så en god del gode eksempler på stativ fant vi, og endte opp med en kryssbing av flere gode ideer.

For å lage dette sparkesykkelstativet har jeg brukt:

Verktøy

  • Sirkelsag
  • Stikksag
  • Skruemaskin
  • Hullsag
  • Tvinger

*annonselenker


Første steg ut var å finne avstanden til hjulene, og hvor det var behov for støtte. Bunnrammen ble noe overdimensjonert i forhold til hva som ville vært nødvendig, men man bruker det man har liggende..

Steg 2. Platen kappes til å passe bunnrammen. Stikker noe ut over bakkant. Lekt brukes som styreskinne for sirkelsagen. Den gjør at kuttet blir beint og fint.

Steg 3. Bunnplankene skrues fast. Når platen skal skrus sammen med bunn synes jeg det er utrolig greit å bruke tvinger for å holde det sammen på riktig plass.

Steg 4. Oppmåling av hullplassering. Avstanden fordeles jevnt mellom sparkesyklene. 

Steg 5. Hullene bores ut ved hjelp av hullsag. Jeg brukte 35 mm, men den kunne med fordel vært litt smalere. Det er lurt å bore nesten gjennom fra baksiden, for så å bore resten fra motsatt side. Da slipper man at det fliser seg for mye.

  Steg 6. Det bores fra motsatt siden.

Steg 7. Bruker vinkel for å streke opp mellom hullene hvor det skal skjæres ut.

Steg 8. Hullene saget ut med stikksag.

Steg 9. Sjekker at sparkesyklene passer.

Steg 10. To strøk maling. Her fikk jentene velge, og en lillafarge fra ClasOhlson ble brukt. Det gikk med ca en halv liter maling.

Steg 12. Nyter resultatet. Alle er fornøyde, og stativet blir faktisk brukt!Én kommentar til “Sparkesykkelstativ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *