Ny laser avstandsmåler – Bosch GLM 50 C


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Bosch GLM 50 C avstand cm
Bosch Professional GLM 50 C

For noen dager siden bestilte jeg meg en ny laser avstandsmåler. Valget endte på en moderne avstandsmåler fra Bosch. Det som er spesielt med denne er at den har innebygget Bluetooth og en vater / vinkelmåler.

Bosch DLR 130
Bosch DLR 130

Etter man har hatt en laser avstandsmåler, blir man fort avhengig. Det er utrolig greit å kunne bare “skyte” avstanden istedet for å måtte frem med metermålet.

Min gamle Bosch DLR 130 holdt ut akkurat i 10 år før den begynte å bli ustabil. Den virker av og til, men er for ustabil til å kunne brukes. Det kan se ut som det skyldes fuktighet utifra hvordan batteripolene ser ut. Så kanskje den blir demontert en dag for å se om den kan repareres.

Utpakking

Bosch GLM 50 C boks

Fra jeg bestilte til den var levert, tok det bare 2 dager. Lasermåleren ble kjøpt på ProShop Boksen var liten og kompakt.

Bosch GLM 50 C åpen boks
Måleren ligger skjult i bærevesken.
Bosch GLM 50 C papir
En hel mengde med papirer følger med. Dette er alt som var i esken
Bosch GLM 50 C av

Slik ser avstandsmåleren ut rett utifra etuiet.

Bosch GLM 50 C batteri

Det fulgte med to AAA batterier som det var bare å sette rett inn.

Test

Bosch GLM 50 C avstand m

Når man har skrudd på avstandsmåleren, er det bare å starte å “skyte” målinger. Ved å trykke inn Func knappen, kan man velge mellom mange funksjoner. På bilde over er det direktemåling som er aktivert. Målene er oppgitt i meter.

Bosch GLM 50 C avstand cm

For å endre målingene fra meter til cm, kan man gjøre det ved å holde inne Func knappen. Da kommer det opp en innstillings-meny.

Bosch GLM 50 C flate

En annen praktisk funksjon er å kunne måle om en flate er rett. Her kan vi se at benkeplaten er litt høy på høyresiden av måleren.

Vinkel kan også måles.

Bluetooth

Bosch GLM 50 C bluetooth

Måleren kan kobles opp til mobiltelefonen med Bluetooth. Da aktiverer man Bluetooth med å trykke inn Bluetoothknappen og starter/laster ned appen Measuring Master fra Appstore. Fant måleren med en gang i appen.

Bosch GLM 50 C mål på telefon

Det fine med å koble avstandsmåleren til telefonen er både at måleren kan stilles inn og aktiveres fra telefonen, men også lagre mål som tas. Målene kan lagres som en tabell (slik som eksempelet over), på tegninger som kan tegnes i appen, eller på bilder.

Flere eksempler på bruk kommer når jeg har fått brukt avstandsmåleren mer. I mellomtiden kan du se på denne videoen:

PS! I Norge har de droppet Blaze i markedsføringen

Tekniske detaljer kan sees på Bosch sin side1 kommentar til “Ny laser avstandsmåler – Bosch GLM 50 C

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *