Ødelagt Dewalt kapp- og gjærsag


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

DW777-QS ødelagt

Min trofaste Dewalt kapp- og gjærsag ville plutselig ikke starte lenger etter snart 10 år i tjeneste. Når det skjedde tok den bare en halv omdreining før den stoppet opp. Sagen var koblet til min Karcher støvsugers stikkontakt, og fjorårets flammer utfra denne friskt i minne, ble mistanken raskt rettet mot denne.

Men selv etter å ha koblet fra støvsugeren ville ikke sagen starte.

Den andre mistanken om hva som kunne være galt, rettet seg mot børstene. Disse er lette å komme til ved å fjerne det svarte dekselet som er på enden av motoren. Det viser seg at børstene er helt fine.

Etter litt nærmere kikk på sagen, kan det se ut som det er antydning til noe svidd som har kommet ut luftehullene.

For å finne mer ut hva som er galt, må sagen demonteres. Først av med blad, og beskttelsesdeksel.

Ingen åpenbare synlige feil. Begynte å måle motstand i tilførselledningen til koblingen i sagen. Det viser seg da at det ikke er kontakt mellom den ene pinnen i støpselet til koblingen.

Denne feilen er heldigvis den enkleste feilen det kunne være å reparere. Kuttet av støpselet og skrudde på et nytt.

Etter å ha dissekert det gamle støpselet, fant jeg bruddet i overgangen mellom støpsel og ledning. Det kan se ut som startstrømmen har smeltet kobberet i ledningen.

Når støpselet var byttet og alle delene skrudd fast igjen var spenningen stor for å se om sagen virket. Heldigvis startet den! Ingen deler til overs….Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *