Ny kompostkvern – Bosch AXT 25 TC


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Bosch AXT 25 TC kompostkvern

Kompostkvern / kvistekvern / kvistekutter – kjært barn mange navn. Fant ut nå at det var på tide å gå til innkjøp av en kompostkvern. Etter litt research var valget enkelt, og valget ble en Bosch AXT 25 TC. Dette er den kraftigste og mest effektive kvernen med elektromotor som kan brukes med vanlig stikkontakt. TC står for Turbine Cut og en en ny type kniver som er mer effektive enn den tradisjonelle valsen. En annen fordel med denne kompostkvernen er at den bråker mye mindre enn de andre.

Maskinen kommer i en eske som passer rett bak i bilen (Volvo V60). Dersom du skal kjøpe en slik, finner du den blant annet her eller her. Dersom du ønsker å leie den fra meg, er det bare å ta kontakt!

Kompostkvernen krever nesten ingen montering. Det er kun trakten som må monteres før bruk. Den samme trakten tas av når maskinen skal fraktes eller lagres.

Trakten passer fint i beholderen for avfall, slik at den kan lagres under maskinen når den ikke er i bruk.

Når trakten skal monteres, åpner man lokket over knivene og deretter bikker trakten på plass. Skru så 5 runder på det røde håndtaket med klokken. Motsatt når den skal løsnes 🙂

Bildet over viser knivene som kalles turbinkniver. Når knivene går rundt, presses greinene mot aluminiumsklossen på siden. Når avstanden til klossen blir større etter slitasje, kan den etterjusteres enkelt ved å vri på justeringsskruen.

Bosch AXT 25 TC kompostkvern

I følge Bosch skal maskinen klare greiner opp til 45mm i diameter og 230 kg i timen.2 kommentarer til “Ny kompostkvern – Bosch AXT 25 TC

  1. Det er litt merkelig at når artikkelen handler om Bosch AXT 70 TC så er samtlige foto av modell AXT 25 TC. Men det passet bra for meg, det var akkurat den jeg var ute etter. TIPS: Jeg tror det er overskriften deres som er feil, for AXT 70 finnes ikke ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *