Tepperenser – KÄRCHER Puzzi 10/1


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Møbelrenser Puzzi 10

Vi har akkurat gått til innkjøp av en tepperenser fra Kärcher. Maskinen kan brukes til å rense tepper, møbler, tekstiler, madrasser, bil interiør osv. Satset på å kjøpe en «Rolls-Royce» innen for tepperensere.

Slik bruker du en tepperenser

Steg 1 – klargjør tepperenseren

Fyll på med 8 liter lunkent vann i beholderen for rensevæsken. Tilsett så 2 tabletter. (Alternativt kan 2 dl rensevæske blandes i). Lunkent vann gjør rensingen mer effektiv. Det er ikke anbefalt å bruke flere tabletter eller sterkere oppløsning fordi det kan gi skjolder og man ikke får ut all «såpen»

Steg 2 – munnstykke

Velg riktig munnstykke i forhold til hva som skal renses. Det lille for møbler etc. og det store for tepper og større flater. Vurder om plasseringen av for eksempel teppet er egnet. Er du redd for at parketten skal trekke vann, er det lurt å flytte det til et mer egnet område.

Steg 3 – kompabilitet

Er du usikker på om stoffet som skal renses tåler å renses, er det lurt å se om det er noe vaskelapp. Dersom du er usikker, er det lurt å teste på et område som ikke er så synlig,

Steg 4A – Normalt skittent

Start både sugeren og pumpen. Ta så munnstykke ned på tekstilet, trykk inn avtrekkeren og før munnstykke bortover tekstilet. Juster hastigheten på hvor fort du drar over i forhold til hvor mye vann som blir igjen. Maskinen skal klare å suge opp vannet etterhvert. I følge Kärcher skal 8 liter med 2 tabletter rekke til 12m2.

Steg 4B – Ekstra skittent

Start pumpen og sprøyt ut rensevæsken jevnt over området som skal renses. La det virke i noen minutter, og på flekker kan du børste med en børste for å «jobbe» rensevæsken inn i skitten.

Start så sugeren og sug opp væsken i jevne bevegelser.

I følge Kärcher skal 8 liter med 2 tabletter rekke til 8m2.

Steg 5 – Sug opp

Støvsug en ekstra runde for å få opp litt ekstra av rensevæsken. Dette gjør at det tørker litt fortere.

Steg 6 – Tøm maskinen og rens

Når du er ferdig, er det tid for å tømme den brukte rensevæsken. Ikke bli overrasket om dette vannet ser veldig skittent ut. Det er helt normalt at dette er brunt.

Tilsett 2 liter rent vann i beholderen for rensevæske og start pumpen. Sprøyt ut vannet gjennom dysen for å fjerne rester etter rensevæsken.

Tørk også av skitt som er på det gjennomsiktige dekslet over det brukte vannet.

Steg 7 – Støvsug

Når det har gått en dag eller to, er det lurt å støvsuge med en vanlig støvsuger. Da vil du få opp innkapslet skitt som ligger igjen.

Kjøp eller leie tepperenser?

Tepperenser kan du for eksempel kjøpe her eller her. Eventuelt kan du leie den av meg. Ta kontakt på mail, messenger eller telefon! Har også tabletter til en god pris til salgs.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *