Rehabilitering av grunnmur – Steni Terra Hvit


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Grunnmuren på huset fra 70 tallet er ikke noe flott skue. Den er bærer preg av at det var viktigere at det gikk fort å bygge den enn at den så bra ut. Det er tydelige merker etter forskalingen og en kanter på opptil en centimeter mellom forskalingsflakene.

Etter en del vurderinger på hva som ville være den beste og enkleste løsningen for å få dette til å se bra ut, falt jeg ned på hvite grunnmursplater fra Steni. (Hvit Terra Grunnmursplate). Om det kan kalles rehabilitering eller skjule gammel moro, er jeg usikker på.

Platene er 3-4 mm tykke i glassfiberarmert polymerkompositt med små hvite steiner på den ene siden. For å få de til å passe på min grunnmur, måtte de tilpasses med vinkelkutter. Det som er viktig når platene kappes, er å kappe fra baksiden. I tillegg bruke hansker, støvmaske og hørselvern. Det blir mye støv, og jeg kan ikke tro at dette er sunt å få i seg. Boring må også skje fra baksiden.

Platene skal monteres på lekter som er festet til grunnmuren. Disse lektene skal være med 40 cm mellomrom. Jeg begynte med en batteri-drill med slagfunksjon for å bore de første hullene i betongen, men fant fort ut at det trengtes tyngre skyts for å bli ferdig. Festet lektene med spikerplugger (5mm)

Oppå lektene stiftes det fast et bånd laget i EPDM. Båndet kappes enkelt med vanlig saks.

(EPDM, symbol for etylen-propylen-gummi, på basis av kopolymerer av etylen, propylen og mindre mengder av et dien. ref snl.no)

Platene skrues fast med skruer som leveres av Steni. Disse er farget hvit, slik de ikke skal synes så godt etter de er skrudd inn. Det eneste som ikke er så bra, er at det er skal brukes firkantbits. Dette er en håpløs variant av skruehode. Heldigvis fulgte bitsen med i posen!

Steni sin monteringsanvisning kan du finne her

Slik ble resultatet! Veldig fornøyd! Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *