Behandling av terrassen


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Å velge behandlingsmetode for terrassen kan være utfordrende. Det første valget å ta er om den skal beises, oljes eller ikke behandles i det helte tatt. Alle alternativene har sine fordeler.

Mitt valg ble beising. Dette medfører også en del valg. Hvilken farge og hvilket merke/type. Etter mye frem og tilbake ble valget Tyrilin, i fargen Varg. Årsaken til valget ble Tyrilin, er at dette skal være den beste terrassebeisen med tanke på holdbarhet og farge. Prisen er noe dyrere enn andre merker, men i forhold til å beise hvert år, er det kun behov hvert 3 år. Det vil tiden vise.

Siden terrassen min er bare noen måneder gammel, er det viktig å ikke behandle den før den er tilstrekkelig tørket. En fuktig terrasse vil gi flassing av beisen. Fuktigheten i bordene skal ikke være mer enn 15% når den beises. PS! Mål i ende-veden da fuktigheten sitter der lengst. Min terrasse var 12% etter 8 uker.

En plass leste jeg at det var anbefalt å bruke Butinox Terrasselysner på nye terrasser for å fjerne grønnfargen og noe av saltstoffene i overflaten på trykkimpregnerte terrassebord. Så i stedet for terrassevask kan terrasselysner benyttes.

For å påføre terrasselysneren brukte jeg en stiv kost. Først påførte jeg et lag med terrasselysneren, før jeg lot den virke litt, for så å skrubbe og spyle den bort.

Forskjellen på bordene før og etter er ganske tydelige. Fargen på bordene ble mye jevnere etter bruk.

Her er hele terrassen vasket og spylt. Så nå er det bare å vente på noen gode tørre dager før beisingen kan begynne.

Etter noen dager med tørt og fint vær er tiden kommet for beisingen. Et gammelt rullebrett med innlegg, rull og pensel er klar til oppgaven.

I følge bruksanvisningen skal beisen rulles på, pensles jevnt ut, for så å tørke opp overskytende. Skille på bilde viser før og etter tørking. Overflaten ble mye jevnere etter tørkingen.

I ettertid tror jeg at jeg var litt for ivrig med tørkingen. Mulig jeg skulle beisen få trekke litt lenger før den ble tørket av.

Her hele terrassen beiset og ferdig for i år. I følge Tyrilin skal det kun behandles med ett strøk når terrassen er ny.

Etter to uker med regn ser terrassen slik ut. Helt tydelig at det er et beskyttende lag på treet. Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *