Reperasjon av ødelagt Samsung vaskemaskin WF9904EWE


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Vår trofaste vaskeVaskemaskin sammensattmaskin begynte å lage voldsomme lyder en kveld. Etter vaskeprogrammet var ferdig, måtte det litt feilsøking til. En snurr på trommelen for hånd viste at den var veldig løs og var lett å bevege i flere retninger.

Jeg så for meg tusenlappene flygende siden maskinen er 7 år, og garantien utløpt. Men nok en gang blir Youtube redningen. Etter et enkelt søk, viser det seg at jeg ikke er den første som har hatt et slikt problem. Utifra videoene antar jeg at det er lagrene som holder trommelen som er gåen.

Å demontere vaskemaskinen gikk som en lek etter jeg så videoen som er nederst i artikkelen

Den største utfordringen med å demontere maskinen var å buksere den inne på vaskerommet. Den veier sine 80 kg.

Når de røde vektene ble tatt av, ble det litt lettere å flytte på maskinen.

Nesten ferdig med demonteringen. Her er kassen trommelen ligger i delt og det er klart til trommelen kan tas ut.Det viser seg at jeg tok feil, det var ikke lagrene som var defekte, men armene som holder trommelen. På bilde kan man se to av armene er knekt.

Tydeligere bilde som viser de er helt knekt. Ble veldig overrasket over hvor skitten trommelen var på baksiden. Viser helt tydelig at det er behov for vaskemaskin vask. Jeg tror at en medvirkende årsak til at delen knakk, er såprerester og tøyrester som ligger igjen inne i forsenkningen i delen 

Ny del montert! Den ble bestilt på Nettoparts.net. Selv om de ikke hadde delen på lager, tok det 5 dager å få den levert på døren – imponert!

Så langt all vel – alt passer.

Maskinen ferdig sammensatt og kjører en tom maskin for å teste etter lekkasjer. Ingen kast i trommel og ingen lekkasjer!

 

 5 kommentarer til “Reperasjon av ødelagt Samsung vaskemaskin WF9904EWE

  1. Det hadde jo vært artig å vite antall vasker som er gjennomført på de 7 årene?? Anslag?

    Kan vel ikke vente mer en 7 år helkontinuerlig drift kanskje?

  2. Jeg har en vaskemaskin samsung WF8804AS alt fungerer vanskelig, men når det gjelder snurringen starter det problemer eller noen kan gi råd eller kan gjøre noe med det, vennligst råd takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *