Behandle skinnseter – Audi E-tron


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Å behandle skinnsetene i bilen er anbefalt å gjøre 2-4 ganger i året. Spesielt før og etter sommersesongen. Jeg pleier å gjøre det samtidig som jeg skifter dekk på bilen.

I min Audi E-tron har jeg konturseter med seteventilasjon, og er med valconaskinn. Et slikt skinn er av kvaliteten semi-anilinskinn.

Alle typer skinn har behov for pleie, og aller helst helt fra det er nytt. Fett bryter ned skinnet over tid som gjør det er viktig å få fjernet dette og beskyttet med en skinnkrem.

Støvsug

Første steg ut er å støvsuge bilen. Dette er lurt for å slippe å dra rundt på gammelt støv når skinnet skal behandles. Jeg bruker en Philips 8000 Series SpeedPro Max støvsuger. Den er utrolig praktisk i og med at den går på batteri og har en fleksibel slange. Utrolig lett å komme seg rundt med. Batteriet holder ut hele runden med støvsuging av bilen.

Skinnrens av skinnsetene

For å rense skinnet har jeg kjøpt det meste av utstyret fra Ditec. For rensingen har jeg benyttet:

Skumflasken får den flytende Leather Cleaner væsken til å bli skum. Påfør skummet enten ved å spraye det rett på skinnet eller på påføringsvampen. Gni det utover i sirkelbevegelser.

Når et området er påført rensevæsken, tørkes dette av med en fuktig mikrofiberklut. Dersom det er områder som er flekkete eller veldig skitne, kan rengjøringsbørsten benyttes.

Påføring av beskyttelseskrem på skinnsetene

Nå som skinninteriøret er renset med rensevæsken må det tilføres beskyttelseskrem. Jeg har valgt å benytte Leather Protection Cream Premiun fra Ditec.

For denne behandlingen har jeg brukt:

Når beskyttelseskremen skal påføres, er det viktig å riste flasken godt. Kremen påføres med papir eller fille i sirkulære bevegelser. Påfør et tynt lag over skinnet, og tørk av overfløding krem dersom det ikke trekker inn.

Når kremen er påført, ble skinnet veldig blankt, men heldigvis gikk dette fort over når kremen hadde trukket inn.

Resultatet

Det er kanskje ikke så lett å se forskjell før og etter behandlingen. Men skinnet føles mykere ut og alle småflekker er borte. PS! Det som ser ut som flekk på bilde, er skygge fra rattet.

Instruksjonsvideo fra de som virkelig kan dette:Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *