Restaurering Robomow – Del 1 – Støtfangeren


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Matt støtfanger robomow

Vi har nå hatt vår Robomow MS1000 i snart 6 år. Som det synes av bildet over har den eldes i sol og vær. Spesielt støtfangeren har blitt svært bleket av solen. De siste årene har robotklipperen stått parkert i en garasje med automatisk garasjeport

Før denne sesongen har jeg bestemt meg for å «restaturere» robotklipperen før sesongen starter, og planlegger å lage noen artikler om dette.

Første innlegg er å få tilbake svartfargen på støtfangeren.

Ta av støtfangeren

Robomow har laget en egen film på youtube som viser hvordan støtfangeren (Bumper) kan fjernes. Så i stedet for å lage instruksjonen på nytt, anbefaler jeg å se denne videoen:

Det er litt vrient å få av det store dekselet. Det kan være enklere å bikke robotklipperen opp på siden for å finne/se klipsene ved hjulene.

Behandlingen

Et godt tips fra en ekspert på området, ble jeg anbefalt å bruke en varmluftspistol for å få fargen tilbake på blass plastikk. Kjør på med god temperatur til du ser plastikken endrer farge. Anbefaler å ta av støtfangeren før arbeidet begynner, det gjør det mye lettere og reduserer faren for å ødelegge noe annet som ikke tåler varmen.

På bildet over har jeg blåst halve støtfangeren med varmluft. Det kan sees at det er litt skjoldete, og det kommer av at jeg ikke varmet opp hele områder samtidig, men enkelte områder. Det anbefales at sammenhengende områder varmes opp samtidig og da blir det mindre skjolder.

Det er helt tydelig at varmluft har hatt en positiv effekt på svartfargen. Fremdeles litt skjolder, som fjernes med å varme opp på nytt. Det går fint an å ta ut det gjennomsiktige glasset. Det presses utover for å få det ut. Teksten er klistermerker, så de kan løsne ved varmebehandlingen.

Resultatet

Slik ble sluttresultatet. Bildet lyver litt i forhold til glansen. Sprayet på et tynt lag med silikonspray for å prøve å jevne ut litt av skjoldene.

Resultatet blir nok enda tydeligere når støtfangeren blir montert tilbake på klipperen. Bilde kommer!2 kommentarer til “Restaurering Robomow – Del 1 – Støtfangeren

    1. Hei! Vet dessverre ikke hvor mang kan kjøpe nye. Et alternativ kan være å skjære de ut selv. Tror det kan være vanskelig å få klistermerker til å sitte godt på plastikken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *