Oppussing av balkong / veranda


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Balkongen vi har utenfor soverommet har sett sine beste dager. Istedet for å bytte enkelte bord og topprekke, byttet vi alt utenom bjelkene.

Fra å være liggende bord, ble det stående spiler og lagringsrom under balkongen.

Før

Slik ser den gamle balkongen ut før arbeidet starter. Det nederste bordet fikk en hard medfart, da jeg krasjet i det med en gravemaskin. Tidligere var det jord og trær som vokste under balkongen. Dette ble erstattet ned pukk, sand og belegningstein.

Demontering / Riving av balkongen

Balkongrekkverket var enkelt å fjerne. Brukte brekkjern og tok planke for planke. Stolpene var spikret fast til gulvbordene.

Bjelkene ble latt stående igjen og skal igjenbrukes. Det er for mye arbeid å bytte de ut, samtidig som de er i en grei forfatning.

Maling

Blekket mellom balkongen og kledningen har også sett sine beste dager. Mye gammel moro fra maling har satt sine spor. Selv etter en vask ser blekket ikke bra ut

To strøk med Quick lakk gjorde en stor forskjell på blekket.

Også kledningen og bjelkene fikk et strøk maling.

Undertak

For å kunne lagre ting under balkongen, er planen å lage et tett tak slik det ikke kommer regn på det som er lagret der. Første steg er å feste lekter som sutakplatene skal festes i. Fallet som benyttes er maksimale i forhold til bjelketykkelsen. Lektene som jeg benytter er 36x48mm som er i overkant tykke. Det kan fint benyttes tynnere.

Sutakplatene ble kuttet og festet på lektene med spiker.

Sutakplatene ble malt i samme farge som kledningen og bjelkene slik de ikke skal synes for godt igjen inne i konstruksjonen.

Balkong dekke

Som balkongdekke, falt valget ned på terrassebord med dimensjonen 28 x 148 mm. Dette er de samme bordene som jeg har brukt på mine andre terrasser. Bordene er festet med Camo skruer, som gjør at skruene ikke er synlige etter bordene er montert. Se mer om det her: https://hushagehobby.no/tredekke-pa-terrassen/

Rekkverkstopler

Rekkverket til balkongen festes med stolper av 68 x 68 mm. En god skrutvinge og en god vater var til god hjelp når de skal festes. En Stabila digital vater er virkelig å anbefale.

Stolpene ble skrudd fast med treskruer for utendørs bruk. 5 x 90

For å klare å vri bjelkene slik at stolpene ble stående loddrett, kom en jekkestropp godt med. Når alle stolpene og bjelkene er skrudd fast, blir det en solid og sterk struktur.

Når alle stolpene er på plass, legges de siste terrassebordene som må tilpasses. Disse skrues også fast med Camo-skruer. Sutakplatene kappes også til riktig lengde.

Balkong spiler

Som balkongspiler benyttes 30 x 48 mm lekter. Disse er kappet slik de er litt for lange slik at de kan kappes jevnt til slutt. I den ene enden er de skråkappet slik at vannet kan dryppe av og ikke trekke opp i endeveden. Har benyttet 30 graders kapp.

For å lage dører under balkongen, ble rekker spikret fast bak. Hengslene ble også skrudd fast før spilene ble kappet. En planke ble brukt som støtte til sirkelsagen når det skulle kappes for å få et beint kutt.

Spilene ble kappet på samme måte i toppen ved hjelp av en styrelekt til sirkelsagen.

Siste jobb var å feste toppbordet på toppen. Dette ble festet med vinkler som ble skrudd fast i stolpene.

Ny balkongLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *