Etter en grundigere undersøkelse finner jeg ut at salpeter også benyttes som navn på Natriumnitrat, Chilesalpeter og natronsalpeter. Dette stoffet er det vi er på jakt etter til matlaging. Dette stoffet brukes som konserveringsmiddel i mat, og har E251 som kjennetegn.
Santa Maria selger dette i vanlige butikker i Sverige, mens i Norge må man på apotek. Det kan blant annet kjøpes her!
Skal du lage fenalår? Se denne artikkelen om salting av fenalår
Hei
Har er en historie fra jeg jobbet i ferskvareavdelinfg i en dagligvare butikk. Jeg skulle steke opp 10kg hamburgere.Oppskrikriften lå klar. Jeg hadde på den store mikseren. Krydret og. saltet. Men du store tid: jeg hadde tatt salptersalt istedenfor vanlig salt. Hamburgerne ble flotte. Litt røde i konsistensen. Vi valgte å kalle de for pariserburgere. Lørdagen etter var det flere kunder som ville kjøpe flere av disse. Da så vi at vi ikke hadde rette krydderet. Salpeter var ikke lov å ha i stekte produkter.🤔
Salpeter er Kaliumnitrat, ikke Natriumnitrat, etter hva jeg husker 😉
Skal du bruke det i mat skal det være Natriumnitrat (E251).