Salpeter til kjøtt og konservering


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

I forbindelse med høstens store matprosjekt, kom jeg over en oppskrift på saltlake hvor det står at det skal være salpeter i. Når jeg prøver å finne ut hva salpeter er, får jeg bare opp at det er et salt som også kalles Kaliumnitrat som brukes som oksidasjonsmiddel i noen typer sprengstoff og pyrotekniske blandinger. Kaliumnitrat brukes også som fullgjødsel. Dette stemmer jo åpenbart ikke at det er dette som skal være i saltlaken.

Etter en grundigere undersøkelse finner jeg ut at salpeter også benyttes som navn på Natriumnitrat, Chilesalpeter og natronsalpeter. Dette stoffet er det vi er på jakt etter til matlaging. Dette stoffet brukes som konserveringsmiddel i mat, og har E251 som kjennetegn.

Santa Maria selger dette i vanlige butikker i Sverige, mens i Norge må man på apotek. Det kan blant annet kjøpes her!

Skal du lage fenalår? Se denne artikkelen om salting av fenalår

 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *