Enkel kaldrøyking av Ørret


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

 

For første gang har jeg prøvd å kaldrøyke fisk i mitt eget lille røykeri. Smaken ble veldig bra, og ikke minst var det enkelt!

Det hele startet med at vi skulle ha ørret til middag, og vi ble litt færre enn det som var planlagt. I stedet for å steke ørreten hel, la jeg den ene fileten i grovsalt.

Det er en fordel at det ikke er så mye salt på den tynne delen av fileten (halen). Jeg lot fisken ligge i 2 timer i saltet før jeg skyllet det bort i kaldt vann og tørket den med tørkepapir.

Jeg er ikke så dreven i filitering, så fileten ble ikke helt perfekt. Det jeg glemte var å nappe ut benene med en tang eller pinsett. Fileten blir penere dersom man bruker flere opphengskroker eller noe for å holde den utspent med under røykingen.

Her er et bilde underveis i røykingen etter noen timer. Røyken er laget på Bøkespon.

Bøkesponet eller Bøkemelet brenner sakte rund i spiralen, og lager en jevn røyk i mange timer.

Her henger den ferdig røykte ørreten. Er usikker på hvor mange timer den ble røyket, men spiralen fikk brenne ut og fisken hang over natten. Det går helt fint nå på våren siden nattetemperaturen ligger rundt 8 grader.

Dersom du ønsker å kjøpe en slik røykspiral, kan du kjøpe den for ca 200 kr på AliExpress. Klikk gjerne på bilde over for å komme til produktet hos AliExpress!

 2 kommentarer til “Enkel kaldrøyking av Ørret

    1. Jeg målte ikke temperatur, men det var ganske kaldt ute og det det blir ikke så mye varme fra ulmingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *