Robotgressklipper garasje – Automatisk garasjeport


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Som jeg har skrevet en del innlegg om tidligere, så tåler ikke Robomow Vestlandsvær. For å slippe å sende den inn på reparasjon flere ganger i året, bestemte jeg meg for å bygge en robotgressklipper garasje med automatisk garasjeport til robotgressklipperen.

Robomow Garasje før
Robomow base før garasje

Fundament til garasjen

Det er vel en typisk base for Robomow som delvis er gjengrodd på bilde over. Den fungerer, men ser ikke så bra ut og det er ikke så lett å kutte gresset rundt.

Robomow Garasje fundament

Som fundament for garasjen gravde jeg vekk jorden og gresset. Deretter på med 10 cm steinstøv/maskingrus før noen heller ble lagt ned. Rundt hellene er det støpt med ferdigmørtel.

Robomow Garasje base

Basen er festet til fundamentet med ekspanderende bolter. La på noen ekstra store skiver siden hullene i basen er ganske store.

Reisverket robotgressklipper garasje

Robomow Garasje reisverk

Som reisverk benyttes 2″x 3″ (48x68mm) som er kuttet for å gi plass til 2″x 1″ lekter.

Reisverk tilpasset med stemjern

For å lage plass til lekten midt på planken ble bordsagen benyttet for å lage kantene, og stemjernet for å ta det mellom.

Robomow Garasje reisverk

Reisverket er spikret sammen med 2″ x 3″ og lekter.

Port og mekanisme til robotgressklipper garasje

Robomow Garasje sjekk av dørstørrelse

Som garasjeport benyttes en plastglassplate. Den er tilpasset slik den går mellom søylene og nesten fra tak til base. Det er behov for litt gap slik den kan bevege seg fritt over tid.

Robomow Garasje dørhengsle

Som hengsle er det benyttet en liten bit av en aksling og et TC klammer som jeg hadde liggende. Metallbiten som holder akslingen kan kjøpes på AliExpress her (annonselenke)

Robomow Garasje mekanisme

Mekanismen består av to motvirkende system. Det ene systemet drar porten igjen, mens det andre drar den igjen.

Robotklipperen drar porten igjen når den kjører inn, men to fjær presser den opp. Armene som drar porten igjen, er festet på en M8 gjengestang som gjør det mulig å justere vinklene veldig lett.

Fjærene som drar porten opp er festet direkte i rammen på begge sider. Se videoen hvordan dette virker i praksis.

https://hushagehobby.no/wp-content/uploads/2019/05/Robomow-Garasje-video.mp4
Robotgressklipper garasje – mekanisme

Det er litt finjustering av vinklene som skal til for å få den til å virke helt som den skal.

Kledning på robotgressklipper garasje

Robomow Garasje tak

Som tak er det benyttet en steinhelle. Et slikt tak gjør både at garasjen holder seg på plass, og at det er lett å ta bort taken for vedlikehold av mekanismen.

Robomow Garasje sidevegg

Sideveggene er laget av 2″ x 1″ lekt som er spikret fast med et lite mellomrom. Det er en fordel at garasjen ikke er helt tett, slik at eventuell fuktighet slipper ut.

Tegninger finner du her: Tegninger til Robomow garasje med flatt tak.8 kommentarer til “Robotgressklipper garasje – Automatisk garasjeport

  1. Hei.den var genial.har du tegninger eller bilder av mekanismen.kunne tenkt meg å bygge det samme.
    Med hilsen roy.

  2. Hei, på min robomow ra 625 så anbefales det å ha 30cm rett strekk fra baksiden av docking og 3m rett strekk ved inngangen. Er det likt på din? Hvordan har du løst dette?

    1. Jeg har hatt et rett 3m strekk ved inngangen, men ikke bak dockingen. Bak har den kun gått rett ut til siden. Har fungert helt strålende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *