Hjemmelaget Yoghurt


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Vi fikk lyst på fredagskveld å prøve å lage vår egen yoghurt for første gang. Etter litt surfing på nett, var det ganske mange sider som skrev om hvordan dette gjøres, og tilsynelatende veldig enkelt å lage yoghurt selv.

romme-1

Dette trenger man for å lage yoghurt (avhengig av hvor mye yoghurt du vil lage, vi lager 5 dl siden det er første gang):

  • Melk (0,5 liter)
  • 2 ss yohurt naturell
  • temperaturmåler
  • kasserolle

Vi varmet opp melken til 45 grader, og kjølte den ned igjen til 42 grader. Høyere temperatur vil endre konsistens sluttresultatet.

To spiseskjeer med yoghurt naturell røres inn i den lunkne melken.

Så er det bare å ta tiden til hjelp. Blandingen kan stå på kjøkkenbenken, men det går fortere om den står i stekeovn på 40 grader. Vi brukte heve programmet i vår stekeovnDagen etter ser det slik ut

Frokosten ble hjemmelaget yoghurt med blåbær



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *