Hjemmelaget Chilipulver


Reklame - Artikkelen inneholder annonselenker

Hjemmelaget chilipulver er enkelt å lage selv hjemme. Også i år var det plutselig mange chilier som ble modne samtidig, og det er jo begrenset hvor mange ferske chilier jeg bruker mens de enda er holdbare.

Et hjemmelaget chilipulver kan holde seg i årevis så lenge det oppbevares lufttett. Smaken på hjemmelaget krydder smaker også mye bedre enn det man får kjøpt i butikken

Forberedelse

Chiliene som skal benyttes bør være helt modne. Det gjør ingen ting om de er litt tørre av å ha hengt litt lenge. Vask og tørk av eventuelle bladrester, støv og jordrester.

Et godt tips er å bruke hansker når du håndterer chiliene. Saften kan sette seg godt i huden og svir godt om du tar deg i øynene eller andre steder på kroppen.

Del chiliene i to. Skjær vekk det grønne. Dersom du ikke ønsker et veldig sterkt krydder, fjerner du frøene og det hvite inne i chilien

Legg de delte og renskede chiliene på ei rist og plasser inn i ovnen eller tørkeren. Godt modne chilier gir også en veldig fin farge på chilipulveret

Tørking

Jeg bruker stekeovnen min som er en Chef Collection NV9900, og den har et eget tørkeprogram. Temperaturen for å tørke chili er 50 grader. Tiden det tar varierer fra fuktigheten og størrelsen på chilien.

I denne omgangen brukte jeg bare et brett i ovnen, og satte det midt i. Det gjør at viften blåser godt både under og over.

Etter 12 timer er chilien ferdig tørket. For å sjekke om den er tørr, kan du prøve å bøye en bit. Dersom den knekker er den ferdig. Om den kun bøyer seg, trenger den en stund til i ovnen.

Pulverisering til chilipulver

Ha den tørkede chilien over i en blender, morter eller lignende. Jeg bruker knuser til min stavmikser. Her er det bare til å kjøre på til den riktige konsistensen på chilipulveret er oppnådd. Noen liker flak og noen pulver.

PASS PÅ! Når du løfter av lokket etter chilien er knust, kommer det en støvsky som kan være smertefull både i svelget og i øyne/nese. Hold ikke hode rett over!

Hell chilipulveret over på et lufttett glass og pulveret er klart til å brukes.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *