0 kommentarer til “Images tagged "tegninger-humlekasse-diy"

 1. Hei. Fikk du denne delen fra leverandøren. Eller ordnet du denne selv. Jeg har 230 volt 1 FAS i huset

  1. Hei!

   Brukte en ledning som lask. Det gikk helt fint. Platetoppen må ha 3 fase, ellers vil kun noen av sonene virke.

   Tom Erik

 2. Hei.
  Har du noen gode tips for å kunne finne alle sjøtene på ledningen, uten å måtte grave opp alt.
  Har en relativt stor plen, med flere utfordringer og utbedringer, som har gjort at jeg har måtte skjøte på litt her og der.
  Lurer på om jeg for sikkerhets skyld skal bytte disse koblingene, og lodde i stedet.

  1. Hei,
   Jeg har dessvere ikke noen gode ideer på hvordan finne en skjøt før det er brudd i kantledningen.

   Personlig synes jeg at kabelsko er enklere å bruke enn lodding, og like holdbart. Uansett måte man kobler ledningene sammen på er det viktig å legge et isolerende lag på utsiden, som for eksempel krympestrømpe eller liquid tape, som holder fukten unna.

   Tom Erik

 3. Hei! Tenker å gå til innkjøp av dette selv. Takk for tips til verktøy.
  Hvordan gjorde du for å feste stativet i bakken? Eller står det støtt av seg selv?

  1. Hei!

   Vi har ikke festet stativet til bakken enda, men tenker at det blir til at det støypes fast. Det står ganske støtt uten feste, men når ungene blir større, blir det nok mer masse i bevegelse som krever litt mer stødighet 🙂

   Tom Erik

 4. Er det bare den ene enden av ledningen som skal kobles til radio og til hva på radioen skal den tilkobles?

  1. Ingen av ledningene skal kobles til radioen. Den ene enden av kantledningen skal skrus løs fra ladestasjonen, mens den andre skal være fastskrudd og plugget inn i ladestasjonen.

   Antennen til radioen føres bare over området hvor kantledningen ligger, så hører man hvor bruddet er.

   1. Har perimeterledning ogbledeledning som er koblet til perimeterledningen ca midt i sløyfa. Har sjekket i hvilken halvdel bruddet er. Skal det bare være en tilkobling i ladestasjonen? Altså ingen «sirkel»?

 5. Hei
  Vurderer å kjøpe et delvis oppussingsobjekt og kom over bloggen her i forbindelse med informasjon og inspirasjon til oppussing. Og for en inspirasjon!:) Vil du dele noen tall rundt kostnader ifbm stue og kjøkken?

 6. Tuuuusen tusen takk!!! Denne bruksanvisningen har jeg lett etter i to år. Bare for å nevne det så har jeg en annen type Siemens oppvaskmaskin, ny i sept 2016, selv om knappene ikke så helt like ut så var det samme oppskrift for å bli kvitt lyden.

  Mvh Martine

 7. Hei! Hvordan er erfaringen din med Chef Collection ovnen? Er litt varierende anmeldelser fra kunder i nettbutikkene:)

  1. For å være en så dyr ovn, vil jeg si at jeg er middels fornøyd.

   Det som irriterer mest er at lyset holder seg på bare i kort tid under steking for å spare strøm, og man må trykke på en knapp for å få det på igjen en ny periode. Kunne også tenkt meg at klokka viste når ovnen ikke er i bruk, men den forsvinner etter kort tid.

   Ovnen er lett å bruke med tanke på innstillinger og program. Så akkurat den delen har jeg ikke noe å utsette på. Pyrolysen virker også veldig godt. Wifi tilkoblingen har vært noe ustabil, men må innrømme at jeg bruker den veldig lite. Dampfunksjonen er litt sånn lekedamp i forhold til skikkelige dampovner.

   Jeg synes at Samsung kunne ha spandert på litt flere stekebrett og flere teleskopskinner.

 8. Det hadde jo vært artig å vite antall vasker som er gjennomført på de 7 årene?? Anslag?

  Kan vel ikke vente mer en 7 år helkontinuerlig drift kanskje?

 9. Artig blogg! Er det lov å spørre om bordet holdt seg fast i gipsveggen? Vurderer et slikt selv, også her er det gipsvegger alle vegne.

  1. Hei!

   Det henger fortsatt på veggen! Så det ser ut som gipsen holder. Har vært bekymret noen ganger når det blir hardt belastet, men passer litt på at ikke noen setter seg på det 🙂

 10. Dette tipset sparte meg for mye arbe. Svigerfars 40 år gamle Kurer radio på mellombølge gjorde susen. Brølte som et dyr, men holdt kjeft da bruddet ble passert.
  Takk skal du ha

 11. Robomow tåler heller ikke trøndervær. Fikk samme problem og oppdaget at vann var kommet inn i klipperens elektriske komponenter (displayet). Jeg tok kontakt med Supporthjelpen som sa at dette hadde de aldri vært ute for tidligere. Vi ble imidlertid enige om at jeg fikk tilsendt nytt display mot at jeg sendte det vanninntrukne tilbake. En titt på det tilsendte displayet viste at det var forsøkt tettet med silikon på enkelte steder, ergo må dette være en kjent svakhet! Nå har det regnet en stund, fuktighet har kommet i displayet og klipperen står atter en gang. Styr unna Robomow hvis du bor i områder med fare for nedbør!

  1. Klipperen min må inn for å bytte display og knapper igjen i år. Kanskje de burde gjøre noe med designet? Alternativt er å sy regntrekk til klipperen….

 12. Samme problem med min Robomow MS100 her i dag etter helgens kraftige regnbyger i Oslo.

  H

 13. Har forsækt metoden og det fungerer veldig bra i nærheten av ladeplassen. Men blir avstanden mer enn 10 m blir signalet så svakt at jeg mister det. Tips?

  1. Du mister signalet når du passerer bruddet. Signalet skal høres godt rundt hele sløyfen når det ikke er brudd. Du kan eventuelt bytte på hvilke leder du kobler av og gå motsatt vei for å se om du har samme problemet den veien også. Det kan også være lurt å sjekke at den lederen som ikke er løsnet sitter fast og pluggen er helt på plass.

   Dersom du ikke finner bruddet, kan du bruke et ohm-meter for å måle ledningen for å se om det er brudd. Motstanden du måler vil være avhengig av sløyfelengde, men er det uendelig motstand er det brudd.

 14. Takk. Da må det plutselig ha dukket opp et antall brudd her. Eller radioens mottaker er for dårlig. For lydnivået var ikke spesielt høyt. Vet du på hvilken båndlengde (tall) jeg bør finne signalet best? Fant det rett over 7 (svakt) og helt på maks (16+) på AM-båndet.

 15. Jeg bor i Larvik og har kjøpt en litt brukt Cipaxcompen, som jeg har brukt et par år. Jeg er meget fornøyd med den, men den er kanskje for dyr for mange? En stor fordel er at hele forsiden kan løftes av, så en ikke må ligge på knærne for å grave ut innhold; for oss eldre er det nesten umulig.

 16. Ser det er flere som sliter med trønderværet og Robomow ja. Knappene har ikke fungert etter regnværsperioden som var i midten av juni… Robomow RC308 her.

 17. Takk for fin blogg. Genialt… Sparte meg for MASSE tid. Vet du om bruk av annen type kabel enn Gardena sin (for min del) er en potensiell feilkilde? Har rester av en gammel installasjon i bakken samt en stor rull Worx-kabel. Og gratis er jo ikke disse rullene.

  1. Det burde ikke være noe forskjell. Det er tross alt bare en enkel dyr ledning. Problemet med en gammel installasjon til en annen klipper er vel avstanden fra kanten den skal ligge.

  1. Hvorfor ikke bare grave ned trampolinen ca 5-6 cm slik at man kan legge gresset over de horisontale stengene?

  1. Hei!

   Jeg klarte dessverre å ta liv av rosenkålene mine i forbindelse med at jeg var bortreist på jobb, så jeg fikk ikke plantet de ut. Kan fint bruke hønsegjødsel, eller annen gjødsel med mye nitrogen 🙂

 18. Etter å ha fått lånt meg en batteridrevet radio med AM-bånd, kan jeg bekrefte at dette funket veldig bra.

  Sånn i ettertid kan jeg si at jeg burde sjekket kabelen rett ved der klipperen stoppet før jeg begynte med fancy søkemetoder. :-/

  Men det var veldig bra å vite om dette trikset, så mange takk!

 19. Fikk samme problem. Kjørte seg fast i en trerot.
  Akslingen ble ganske skjev noe som resulterte i kraftig risting. Bestilt ny motor får prøve å rette den ut semere og ha som reservedel

 20. Hei?

  Vi har nå blitt den lykkelige eier(tror jeg) av en robot. Har kjøpt oss en 635pro.
  Det meste har vært greit i forhold til installasjonen med unntak av at når maskinen har dokket i robohome, da begynner den å «vente på kantsignal». Der blir den stående med den meldingen i displayet og foretar seg ikke noe mer. Har nå gjort noen forsøk på å starte oppsettet fra grunnen av uten å lykkes.
  Har du noen tips rundt dette, har sjekket at powerboks får strøm og at kabel er hel.

  Mvh Roger.

  1. Hei! Beklager sen tilbakemelding, men har vært i utlandet på ferie 🙂 Når det står venter på kantsignal, kan det tyde på at det er feil på kantkabelen, f.eks at pluggen har falt ut.

 21. Hei, og takk for bra forklaring. Var virkelig nyttig i dag, når gressklipperen ikke startet.

  Hadde kun en gettoblaster som hadde AM, og uten batterier, så ble litt prakk med det. Men den gjorde nytten. 🙂

  mvh
  John Erik

  1. Det funker meget bra på Gardena, som lages av Husqvarna. Tusen takk for fantastisk tips. Riktignok var lyden fra min kantledning helt annerledes enn på opptaket ditt. Men lett å finne bruddet. Forsøk å justere frekvensen underveis, dere som får gradvis svakere signal.

  1. Jeg målte ikke temperatur, men det var ganske kaldt ute og det det blir ikke så mye varme fra ulmingen.

 22. Har en RS612 og fikk feilmelding på klipperen at den ikke finner kantledning. Strøm forsyningen indikerer ikke noe feil ved denne og begynte derfor feilsøking. Sjekket med OHM meter og funnet dette OK. Sjekket så med AM radio og det kommer lyder som beskrevet hele veien rundt, dog veldig varierende? Sjekket derfor med et 9volt batteri og en pære for å få litt belastning på kabelen, Strømmen gikk helt greit og pæren lyste fint. Prøvd å koble strøm forsyning til og fra flere ganger. Prøvd å sette klipperen tilbake til fabrikk innstillinger etter å ha gjort den strøm løs. Ingen ting hjalp så jeg la opp en ny lednings sløyfe for å teste med en kabel uten skjøter, samme resultat…. Målt så det er strøm på garasjen, den gir 38v når klipperen er på plass og lader. Batteriet på klipperen virker bra, kan fint kjøre den rundt med fjernstyring fra mobilen. Det eneste jeg har funnet som er litt rart er at når klipperen forlater garasjen så går den et stykke langs kanten uten at strøm forsyningen indikerer at den har forlatt garasjen for så å tro at den har krysset linjen og er utenfor. Tar jeg så strømmen av forsyningen og setter den inn igjen indikerer den at klipperen er ute. HJELP. Gresset bygynner å bli veldig langt…

  1. Strømmen må være tilkoblet, ellers sender ikke kantledningen ut radiosignal. Husk den ene enden av kantledningen må være koblet fra.

  1. Hei! Jeg vet ikke hvor den er kjøpt. Var heldig og fikk den av en kollega som ikke ville ha den lenger 🙂

 23. Hei jeg har en Robomow 1000 MS, og samme problem som Petter Skaug.
  Lurte derfor på om du har funnet noen løsning på dette?
  Mvh
  Asbjørn Røe

  1. Hei!
   Dersom du har en nabo som har en robotklipper med feil på kantledningen, kan din klipper fange opp at det er feil på kantledningen selv om det ikke er feil på din ledning

   Tom Erik

 24. Hei.den var genial.har du tegninger eller bilder av mekanismen.kunne tenkt meg å bygge det samme.
  Med hilsen roy.

 25. Hei! I displayet på min Honda Miimo står det at det ikke er sløyfesignal. Jeg har prøvd metoden med AM radio, men får ikke fram en lyd. Vet at radioen er i orden. Har til og med prøvd flere forskjellige radioer. Har koblet fra en av ledningene på ladestasjonen. (Har prøvd begge, en om gangen). Skjønner ikke at jeg gjør noe feil heller. Noen tips? Har stor tomt så det er litt av en jobb å ta opp igjen kanttråden. Hilsen Unni.

  1. Hei!
   Jeg har aldri vært borti en Honda klipper, men regner med det fungerer omtrent likt. Dersom det ikke er en lyd, ville jeg sjekket koblingene til basestasjonen og eventuelt målt om det er spenning på kontakten. Det er også mulig å ta en ledning på noen centimeter å koble til som sløyfe og se om feilmeldingen forsvinner. Er feilmeldingen der fortsatt ved bruk av en kort ledning, kan det det tyde på at det er feil med basestasjon eller strømforsyning

   Lykke til!

   Tom Erik

  2. Har samme feilmelding på min Gardena 30L. Da kobler jeg av strømpluggen på selve ladestasjon ( NB! Ikke selve støpsel med trafo alene, men også på ladestasjon.) Det hjelper hver gang!

 26. Har prøvd søk med radio uten hell,hører lyden hele tiden,blinker blått inni ladestasjonen,hva kan gjøres?mye av kablene har gravd seg ned i jorda så det er vanskelig å se,må det legges kabel på nytt?

  1. Hei! Er det Gardena klipper du har? Du kan eventuelt prøve å bytte koblingene i enden av kabelen. Har vært borti flere ganger at disse blir dårlig på Gardena klipperne. Og dersom du hører lyd langs hele kabelen, og har koblet fra den ene enden, tyder det på at det ikke er brudd.

   Jeg har aldri hørt om at det har blitt brudd i en kabel som er nedgravd, bortsett fra når den har blitt kuttet av en spade eller lignende.

   Tom Erik

 27. Hei, takk for tegningene. Jeg har startet på denne garasjen, og lurer på hvor du har fått spiralfjærene fra og hvilken dimensjon det er på dem

  1. Hei! Jeg kjøpte et sett med forskjellige fjører fra Biltema. Trådtykkelsen er 0,7mm og er sammentrekt 40,5mm + 6mm i hver ende for festeringen

 28. Jeg har en vaskemaskin samsung WF8804AS alt fungerer vanskelig, men når det gjelder snurringen starter det problemer eller noen kan gi råd eller kan gjøre noe med det, vennligst råd takk

 29. Fikk det til 🙂
  Vet du hva de andre kodene styrer/ de som blas igjennom med hurtigtastene? Andre triks på lur?

 30. Hei

  Ser du har samme trapp som meg. Har du byttet rekkverk i trappa? Jeg hadde lyst på spiler fra Lundbergs, men ser at det blir for trangt med utenpåliggende spiler i mellom trappene.

 31. Så mange nyttige kommentarer og svar. Jeg har en Husqvarna 308 som jeg innstallerte idag. Glad og fornøyd og litt sliten etter en lang ettermiddag i hagen, skulle jeg skru på. Blinkende blått lys i basestasjon. Displayet på 308 sier også Mangler sløyfesignal. Så da er det nok bare å prøve radiotrikset.

  1. Dersom du har akkurat installert kantledningen, ville jeg satset på å sjekke koblingene på basestasjon. Det skal veldig mye til for å ødelegge kantledningen under installasjon uten å merke det.

   1. Jeg fant feilen. Det var faktisk at ene koblingen ikke var trykket ordentlig ned (treveis kobling som tillkobler guide kabelen til sløyfa). Nå er det grønt lys for å teste (bokstavelig talt). Men: Automower 308 står bare i basestasjonen sin og later seg og nyter livet! Ingen ting skjer. Har klippeintervall hver dag fra 00 til 23 for å være innafor. Men ingen reaksjon. Tatt ulike tester og feilsøkt. Alt ok med basestasjon, sløyfe, strøm og guide kabel. Skal den bli stående og snuse inn det nye miljøet en stund eller bør jeg forvente umiddelbar jobbstart?

   2. Takk for svar! Jeg fant feilen. Det var faktisk at ene koblingen ikke var trykket ordentlig ned (treveis kobling som tillkobler guide kabelen til sløyfa). Nå er det grønt lys for å teste (bokstavelig talt). Men: Automower 308 står bare i basestasjonen sin og later seg og nyter livet! Ingen ting skjer. Har klippeintervall hver dag fra 00 til 23 for å være innafor. Men ingen reaksjon. Tatt ulike tester og feilsøkt. Alt ok med basestasjon, sløyfe, strøm og guide kabel. Skal den bli stående og snuse inn det nye miljøet en stund eller bør jeg forvente umiddelbar jobbstart?

 32. Flott artikkel! Hvordan ble resultatet?
  Jeg har stusset over at 1kg/dag er lite. Ser du doblet det. Funka det?

 33. Det er litt merkelig at når artikkelen handler om Bosch AXT 70 TC så er samtlige foto av modell AXT 25 TC. Men det passet bra for meg, det var akkurat den jeg var ute etter. TIPS: Jeg tror det er overskriften deres som er feil, for AXT 70 finnes ikke ?

 34. Gammel post som holder stand, ser jeg 🙂

  Det som har skjedd her ligner mye på det som skjedde for Petter Skaug.

  – Maskinen sto plutselig stille midt på plenen med masse batteri – ingen melding på displayet
  – Den påsto etter en tur på ladeplata at den ventet på kantsignal
  – Kontrollboksen (den som sender strøm) sa at alt var OK
  – Så tok jeg ut strømmen på den – og satt den inn igjen – og DA begynte saksa å lyse og boksen å pipe (brudd i kantledning)
  – Jeg kjøpte en kabelsjekker på Clas Ohlson til 299,- Denne mener bestemt at det ikke er brudd, men lampa som viser at det kopling i hele kabelen lyser litt svakere enn når jeg holder krokodilleklemmene mot hverandre. Lydsignalet kan jeg følge rundt hele hagen.
  – Jeg har også noen skjøter her og der, men de er fylt med en fettblanding, og skal sånn sett ikke skape problemer.

  Har noen tips til hvordan man finner det svake leddet i en slik kantledning? Blir det å rive opp hele og legge ny?

  1. Jeg ville satset på å sjekke koblingene på basestasjon. Det skal utrolig mye til for at det blir brudd i ledningen uten fysisk skade med spade eller løvetannluker. Dersom du bruker et vanlig multimeter og sjekker motstanden i sløyfen, skal den være nærmest 0. Er den mye over 0, er det dårlig kontakt i en kobling. Jeg har ikke erfaring med kabelsøkeren fra Clas Ohlson, men den har en svakhet med at den lager sitt eget signal og ikke benytter ladeboksen sitt eget signal. DVS du ikke vil oppdage om feilen ligger i ladeboks, kabel, eller basestasjon. Anbefaler å bruke en god gammeldags AM-radio som går på batteri.

   1. Hei

    Jeg fant det svake leddet til slutt ved å eliminere områder. Jeg har en ekstraledning som jeg brukte til å sjekke etter signal (skrapte vekk litt isolasjon og fant ut hvor jeg ikke lenger fikk signal), og i kombinasjon med kabelsjekkeren fant jeg til slutt feilen. Det var en skjøteklemme som hadde begynt å løsne. Ny klemme, og vips så er den i gang igjen 🙂

 35. Har en RS 620 med samme problem. Skifta komplett display ., uten resultat. Det kan virke som problemet er en annen plassNå står den på FK for reparasjon, noko som det virker dei ikkje kan?

 36. Hei.
  Denne var jo flott.

  Er det noen mulighet til å få lastet ned disse tegningene, eventuelt om du kunne sendt de til meg på epost?

 37. 3. Sesong med Husquarna 315. Mye rart iår. Flere ganger funnet den stående i en krok med beskjed om tomt batteri. Mange flere ganger står den med beskjed om at den har kjørt seg fast – men uten å gjøre annet enn å trykke start – så er den igang igjen. Maskinen beveger seg veldig urasjonelt, korte drag, så stopper den, snurrer, korte drag, ny snurring. Sjelden en lang stripe over plenen.
  Fikk skiftet kretskort i fjor etter lyn, men det er først iår den oppfører seg merkelig.
  Noen med lign erfaringer?

 38. Hei!
  Har en imove (?) husker ikke helt i nattemørket.. men vi bygde ny veranda og måtte dra opp ledning for å skjøte på noen meter. Problemet er at den har ledningsbrudd nå etter skjøtinga.
  Gubben prøvde med et gjerdeapparat (dette var før jeg kom over bloggen din her nå) men vi finner ikke ut om bruddet er i skjøten eller et annet sted.
  Vi måtte dra ganske hardt i ledningen for å få den opp av bakken, men tror du bruddet kan ha kommet da et annet sted enn i skjøten..?
  Skal teste radiomåten om noen timer?
  Mvh
  Janne

  1. Bruddet er nok mest sannsynlig i en skjøt. Skal ganske mye til for å knekke kabelen uten at den ryker helt av.

  1. Hei! Takk for tilbakemelding! Det stemmer nok kun delvis det du skriver. I henhold til den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN, som har utgitt standarden CWA 17553:2020 om ikke medisinske munnbind, skal det ikke være en vertikal søm over nese, munn og hake. Det er det heller ikke på denne oppskriften. Så dersom du fortsatt mener at oppskriften er feil, kan du gjerne henvise til en referanse som underbygger din påstand.

 39. Hei. Jeg lurte på hva som menes med strø? Er det en spesiell type strø, eller menes det bark eller halm etc? Kjøper en brukt cipax I dag, så det blir spennende.

  1. Hei! Jeg bruker torvstrø som jeg kjøper på Felleskjøpet. Funksjonen til strø er å suge fuktighet og dempe ufin lukt.

 40. Ingen modning før tørking? Jeg prøver meg på et lite lår (1,6 kg uten isbein). Noe som skulle tilsi 3 døgn salting etter dette. Men modning? Oppskriftene sier det skal modnes (under 4 grader) i 2-3 døgn per kg eller 15-45 (!) dager før tørking. Satser på 5-6 døgn etter salting.

 41. Jeg har tørrsaltet i 9 år, og alltid hatt supre resultat. Det er ca 125 fenalår på disse årene. Vasker, legger i salt, flere sammen i stor kasse. 1 døgn pr kilo kjøtt
  + 1 – 2 døgn ekstra. Vasker av saltet med kaldt rennende vann, henger opp i viltposer, under tak ute. Bruker vifter de ca 10 første dagene, for å starte tørkeprosessen. Henger med førvekt, og ettervekt på tag, med 35% utregnet vekttap. Kontrollveier underveis. Trenger fra min 70 døgn, og oppover. Avhengig av været, og fuktighet i luften. Høsten 2020 har vært ekstrem tørr, og prosessen har vært veldig bra.

  1. Når du legger alt i en kasse. Er det totalvekt du regner ut fra elle er de ca, 3 kg pr. lår som er utgangspunktet.

   EKs. 6 lår a ca.3 kg blir 3døgn + 1-2 døgn eller er det 18 døgn tørsaltet-.

   Førstegangs salter.

   1. Det er selvfølgelig for hvert lår. 1 lår på 4 kg, bør ligge i 5-6 døgn. De på rundt 3 kg, bør ligge 4-5 døgn. Viktig å ikke ligge for lenge, men avhengig av hvor salt man ønsker de. Har brukt 1døgn ekstra jeg, pr kg,. Har alltid fått skryt for bra resultat. Har nå 15 stk hengende til tørk. 🤗

 42. Hei, fin lesing der du har integrert Netatmo i Home Assistant.
  Ser du skriver at du planlegger å Konvertere fra km/t til m/s for vindsensoren i HA.
  Fant du noe løsning på det? Har ikke helt kommet inn i templates i HA enda.

  Mvh
  Andreas

  1. Fikk det til! Bruker Node-RED for å gjøre det enkelt. Regner ut vindstyrken i m/S og gir vinden navn i forhold til styrke. Kan se i løpet av de neste dagene om jeg får laget en liten artikkel om det.

 43. Hei.
  Nettopp fått Raspberry PI 4GB ‘up & running’, og ønsker å installere ‘Home assistant’

  Sitter på Win10 Laptop og installerte BalenaEtsher og flashet Sd kortet her.
  Skulle jeg gjort det på Rapen (bootet opp på USB dongel) …. ?
  Eller kan jeg fortsette der med SD kortet …
  Litt uklart i beskrivelsen … ?? mvh ks

 44. Det så jo virkelig lekkert ut. Har tatt noe liknende hos Volvo når bilen var ny, men den er ikke like blank.

  1. Blir spennende å se hvordan det blir om et år eller to… En Volvo blir nok aldri så blank som en Audi 🙂

 45. Veldig fin side, når jeg satte strøm på ladestasjon blinket det blått ergo brudd på kabel.Før jeg begynte peiling med radio, skiftet jeg kabelsko på tikopling ladestasjon, vola det lyste grønt og klipperen er nå i full gang. Av prisipp prøver jeg det enklest først.

 46. Hei. Ser denne tråden er flere år gammel, men den sparte meg for mye tid og frustrasjon. AM-radio plukket opp signalet fint på Stihlroboten. Fant bruddet i løpet av 5 minutter! Takk! Helt supert!

  1. Det stemmer at bordene er festet på begge sider med skrumalen. Den har hull på begge sider til skruer.

   1. Takk for svar! Jeg formulerte meg nok litt uklart 🙂 Hvordan fikk du skrudd fra begge sider på det vertikale og/eller det innerste bordet på hvert trinn? Disse kommer vel i veien for skrumalen. Og skrudde du på ytterkanten på det ytterste bordet på hvert trinn, slik at hullene ble synlige?

    1. Hei igjen,
     Trappetrinnene er skrudd fra nederste trinn og oppover, slik bakkant alltid har vært tilgjengelig. Det ytterste bordet på hvert trinn er kun skrudd i bakkant på skrå inn uten bruk av skruemal. Det har fungert utmerket så langt. Dersom det over tid ikke fungerer, må jeg skru de på mer tradisjonelt vis med synlig skrue.

 47. Hei, jeg har en Robomow RS 612.
  Jeg har brukt en liten AM radio for å finne brudd i kabel/skjøter.
  Jeg kobler da IKKE av ene strømledningen på ladestasjonen å det fungerer meget fint å finne bruddet, 🙂
  Kjempeflott side med mange nyttige innspill, 🙂

  1. Jeg vil anbefale å koble av den ene siden, ellers er det vanskelig å finne bruddet, så fremt det ikke er flere brudd. Signalet sendes begge veier i kabelen, så du ha lyd langs hele ledningen, bortsett fra eventuelt et område med flere brudd.

 48. Takk for svar! Jeg formulerte meg nok litt uklart 🙂 Hvordan fikk du skrudd fra begge sider på det vertikale og/eller det innerste bordet på hvert trinn? Disse kommer vel i veien for skrumalen. Og skrudde du på ytterkanten på det ytterste bordet på hvert trinn, slik at hullene ble synlige?

  1. Hei igjen,
   Trappetrinnene er skrudd fra nederste trinn og oppover, slik bakkant alltid har vært tilgjengelig. Det ytterste bordet på hvert trinn er kun skrudd i bakkant på skrå inn uten bruk av skruemal. Det har fungert utmerket så langt. Dersom det over tid ikke fungerer, må jeg skru de på mer tradisjonelt vis med synlig skrue.

 49. OK. Takk for svar. (Fant forøvrig feilen ved å ta av alle koblingene til ladestasjonen, rense dem og sette dem på på nytt.)

  1. Jeg har brukt et telys for å få fyr på bøkesponet. Det skal kun gløde og lage røyk. Dersom du bruker rødsprit vil nok det meste brenne samtidig.

  1. Hei! Vet dessverre ikke hvor mang kan kjøpe nye. Et alternativ kan være å skjære de ut selv. Tror det kan være vanskelig å få klistermerker til å sitte godt på plastikken

 50. Hei,

  Alle symbolene er slitt bort på bryterpanelet på vår maskin, så det er vanskelig å finne pprogram nå.
  Går det an å få kjøpt nytt «klistremerke som passer?

 51. Hei
  Har er en historie fra jeg jobbet i ferskvareavdelinfg i en dagligvare butikk. Jeg skulle steke opp 10kg hamburgere.Oppskrikriften lå klar. Jeg hadde på den store mikseren. Krydret og. saltet. Men du store tid: jeg hadde tatt salptersalt istedenfor vanlig salt. Hamburgerne ble flotte. Litt røde i konsistensen. Vi valgte å kalle de for pariserburgere. Lørdagen etter var det flere kunder som ville kjøpe flere av disse. Da så vi at vi ikke hadde rette krydderet. Salpeter var ikke lov å ha i stekte produkter.🤔

 52. Dette var supert! Har lest noen utenlandske sider som beskriver noe lignende, men ikke sett noen på norsk. Må hjem og sjekke om deine komponenter stemmer med mine, for er så mange varianter av de Flow-rullene og styreenhetene.
  Eneste kjedelige er at om dette virker så har eg ingen unnskyldning for ikke å rulle litt hjemme 🙂

 53. Hei, på min robomow ra 625 så anbefales det å ha 30cm rett strekk fra baksiden av docking og 3m rett strekk ved inngangen. Er det likt på din? Hvordan har du løst dette?

  1. Jeg har hatt et rett 3m strekk ved inngangen, men ikke bak dockingen. Bak har den kun gått rett ut til siden. Har fungert helt strålende.

 54. Etter å ha kjørt Sileno noen mnd nå, hvilke erfaringer har du? Jeg har ca 550 kvm plen. Vurderer en litt større Sileno for dette formålet men også en Robomow RK1000. Jeg har en liten skråning hvor det er knekk. Denne knekken hadde den forrige WorxL1500 store problemer med mens den aller første Bosch Indego taklet knekken fint.

  1. Har gode erfaringer med Sileno’en så langt. Har vært driftsikker, og dersom det har vært noe, har jeg fått push-varsel på mobiltelefon. Det som jeg ikke synes er bra med klipperen, i forhold til min gamle Robomow, er kantklippingen. Robomow gikk en runde rundt hele plenen å klippet kanter, men det gjør ikke Gardenaen.

 55. Hei 🙂

  Bruker du en Raspberry Pi for å kjøre Home Assistant på? Eller har du en annen device som brukes som base for Home Assistant?

  Mvh Hanne

 56. Kan jeg legge ut litt slakk (noen få meter m sammenrullet kabel) enkelte steder for senere å kunne utvide området som skal klippes uten da å måtte skjøte kabelen?

 57. Hei igjen 🙂 Kalibrerte du sensoren ved å sette den ned i tørr jord (0%) og så jord som nettopp var blitt vannet (100%)?

  Mvh Hanne

 58. Takk for denne! Kjempefin artikkel!

  En ting: Er du sikker på at det er bakepulver og ikke natron som skal brukes? Du skriver at bakepulveret nøytraliserer syren i eddiken. Men forskjellen på bakepulver og natron er jo nettopp at bakepulver er natron tilsatt syre. Så bakepulveret har sin egen syre. Videoen som du har lenket inn bruker «baking soda» – altså natron! Veldig vanlig oversettelsesfeil å oversette baking soda til bakepulver, men det er feil! Bakepulver heter baking powder på engelsk, mens natron (bikarbonat) heter baking soda!

 59. Hei Er Norsk men bor i Danmark, vi lager selv fenalår. Men en aften dukkede det en opskrift frem fra mørket. Det var fenalår behandlet med div. men også med mælk. Det tog flere måneder.
  Er det nogen der kender den??
  Jeg ville gerne prøve at lave den.
  Vi har mange gode lam på Mols. HEHE
  KH Helene

 60. Jeg hadde samme feilmelding, «batteri frakoblet» på RS625 Pro, 2017-modell. Kjøpte ny «multi-kabel» fra batteri til hovedkortet, den som kobles på kabelen fra batteriet som består av mange ledninger, svart plugg. Det fikset problemet.